Blogga

Varfor grasmatta pa hosten?

Varför gräsmatta på hösten?

Så gräs på hösten – då är det utmärkta förhållanden för att anlägga en gräsmatta eller stödså slitna gräsmattor. Då är temperaturen i jorden perfekt och luftfuktigheten hög vilket gör att fröna gror lättare. Dessutom får gräsfröna mindre konkurrens från ogräs vilket hjälper gräsmattan på traven.

Varför gräs på hösten?

Så gräs på hösten. Så gräs på hösten – då är det utmärkta förhållanden för att anlägga en gräsmatta eller stödså slitna gräsmattor. Då är temperaturen i jorden perfekt och luftfuktigheten hög vilket gör att fröna gror lättare. Dessutom får gräsfröna mindre konkurrens från ogräs vilket hjälper gräsmattan på traven.

Vilken tid är det bäst att anlägga en gräsmatta?

Hösten är en bra tid att anlägga gräsmatta, framför allt i södra och mellersta Sverige. Det är ofta svalare och fuktigare så du behöver inte vattna lika ofta. Att så sin egen gräsmatta är avsevärt mycket billigare än att rulla ut en färdig. Om du ska få en gräsmatta som i dina drömmar är ett bra förarbete ett måste.

När ska man gödsla gräsmattan?

Och när ska man gödsla gräsmattan? På våren när gräsmattan torkat upp och gräsmattan börjat växa är det dags att gödsla den. Använd helst ett långtidsverkande gödsel så som Gräsmattegödsel Natur som är ett KRAV-märkt gödsel, det hjälper gräset att återhämta sig efter vinter. Upprepa gödslingen 2-3 gånger per säsong.

Vilka larver finns i gräsmattor?

Larver som finns i gräsmattor, ofta kallade vita larver, är olika sorters skalbaggslarver, som t.ex. Japanese -beetles, June bugs eller maj baggar.

Kan man Kalka gräsmattan under året?

Man kan kalka gräsmattan när som helst under året, bäst kanske på hösten eller våren. Dock inte på snö eftersom man inte riktigt kan veta vart kalken tar vägen när smältvattnet rinner bort på våren.

Share this post