Rekommendationer

Hur toppar man solrosor?

Hur toppar man solrosor?

Toppa solros Nyp bort toppen av skottet när plantan är drygt decimeterhög. Upprepa gärna ännu en gång efter några veckor. Rätt stadie att toppa den lilla solrosplantan om man önskar en riklig förgrening och en buskig planta med många blomskott.

När solrosen vissnat?

På hösten kan de vissna blommorna få sitta kvar. Fröna som mognar fram blir till föda för småfåglarna. Finns många olika sorter i odling och som frö att så själv.

Hur ska man sköta solrosor?

Placera då dina solrosor i ett läge där de får ordentligt med sol och ljus för att de ska trivas och frodas som allra bäst. Något som är viktigt att tänka på är att solrosen inte trivs i torka, utan den vill gärna vattnas rikligt och lagom ofta, så att den aldrig riktigt torkar ut.

När ska man klippa solrosor?

Odla svarar: Om dina solrosor är ettåriga sorter så får du så om dem på våren igen. Ta vara på lite frön av dina solrosor, men låt gärna fåglarna rensa resten av fröna innan du drar upp de döda stjälkarna.

Vad gör man med solrosor på hösten?

Skola om till större kruka, eller plantera ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. De höga solrosorna behöver ett rejält stöd, stadiga käppar eller en spaljé som de kan fästas mot. Även de lägre sorterna kan behöva några pinnar att luta sig mot.

Vad göra med vissna solrosor?

Låt de vissna solrosblommorna sitta kvar på hösten. Det är inte bara till glädje för fåglarna. Solrosor brukar självså sig och det är förbluffande vilka fina exemplar det blir när fröna själva får välja sin växtplats.

Varför slokar solrosen?

När solrosorna har våt jord blir de kalla av drag och då blir solrosorna ledsna. Det är alltså bättre att ha solrosorna antingen ute eller också stående så att de inte drabbas av drag.

Hur förvarar man solrosor?

Skötselråd solrosor: Tänk på att plocka bort alla blad som riskerar att hamna under vatten innan du sätter den i vas. Ta bort några extra om du vill – bladen tar mycket energi och på så sätt håller sig blomman fin längre.

Hur gör man Solrosskott?

Odla solrosskott

  1. Lägg cirka 2 msk solrosfrön med skal i vatten över natten.
  2. Välj ut en bricka, form, ett fat eller annat du vill odla i.
  3. Strö groddarna tätt på jorden och lägg lite jord över så att de knappt täcks.
  4. När groddarna börjar växa upp ur jorden tar du bort papperet.
  5. Du kan skörda en gång per skörd.

Varför slokar solrosor?

Varför vissnar mina solrosor?

Mylla ner i jorden Ett tips är att odla solrosorna i grönsakslandet som jordförbättring. Mylla ner den dem i jorden innan de sätter frö. Men du kan inte odla solrosor tillsammans med potatis, eftersom dessa båda hämmar varandras tillväxt.

Share this post