Frågor

Hur ska man sova med tyngdtacke?

Hur ska man sova med tyngdtäcke?

Olika sorters tyngdtäcken När du använder tyngdtäcke istället för vanligt täcke så sätter den här sömnfrämjande processen igång. Kroppen börjar producera må-bra-hormonet serotonin och sömnhormonet melatonin som ger en känsla av lugn i kroppen, vilket gör att många både kan somna lättare och sova bättre hela natten.

Vad händer om man har för tungt tyngdtäcke?

Det är alltså problemet som avgör vikten. Vanligast är 7 kg, men känner du med dig att du har kraftigare besvär med inslag av oro och ångest kan det vara en god idé att välja ett tyngre täcke. OBS! Vid problem med värk och smärta ska man inte välja för tungt täcke då det blir svårt att hantera vid bäddning etc.

Hur många kilo ska man ha på tyngdtäcke?

Grundregeln. När du väljer vikt på ditt tyngdtäcke är grundregeln att utgå från din kroppsvikt. De allra flesta trivs med ett täcke som väger 1O–15 % av den egna kroppsvikten.

När ska man inte använda tyngdtäcke?

För en vuxen människa utan några specifika fysiska sjukdomar finns det inga risker med att använda ett tyngdtäcke men däremot bör man inte låta små barn under 3 år använda dem. Om du har någon oro över risker på grund av fysiska sjukdomar eller problem bör du dock alltid konsultera en läkare.

Har man påslakan på tyngdtäcke?

Vi får ofta frågan om man ska använda våra tyngdtäcken med eller utan påslakan. Det är naturligtvis en smaksak, men eftersom det är enklare att tvätta ett påslakan än ett helt täcke rekommenderar vi att du använder påslakan.

Hur lång tid tar det att vänja sig vid tyngdtäcke?

Börja använda täcket Först kan det kanske kännas lite konstigt men man vänjer sig väldigt fort. Vi kan rekommendera att du ger dig själv en inlärningsperiod på upp till en månad. Börja använda täcket under en kort tid för att sedan öka bit för bit tills du känner dig helt bekväm.

Kan ett tyngdtäcke vara för tungt?

En av de vanligaste missuppfattningarna kring tyngdtäcken är att det är din kroppsvikt som avgör hur tungt tyngdtäcke du ska ha. Även om det kan fungera för vissa, är risken stor att man köper fel vikt på sitt tyngdtäcke.

Kan tyngdtäcke vara farligt?

Barn och vuxna med lungsjukdom bör inte använda tyngdtäcke. Man bör även vara vaksam med tyngdtäcken kring djur, hamnar djuret under ett tungt täcke och inte kan ta sig ut så kan det vara farligt. Vi avråder bestämt från att sova med en bebis tillsammans med tyngdtäcket.

Hur tvättar man tyngdtäcke 9 kg?

Täcket går att tvätta i maskintvätt 60grader. OBS! Endast i större tvättmaskin som tar minst 8kg. Kontrollera alltid täcket så att samtliga sömmar är hela!

Finns det nackdelar med tyngdtäcke?

Beckasin Temperaturreglerande Tyngdtäcke För att underlätta vid tvätt erbjuder Beckasin vid delbara täcken. Detta gäller de tyngre täckena och det gör helt klart det enklare att tvätta. Nackdelen med detta tyngdtäcke är att det helst ska tvättas i handtvättsprogram eller motsvarande program i tvättmaskinen.

Hur man sätter på ett påslakan?

Instruktioner:

  1. Lägg påslakanet ut och in på sängen, med öppningen vid fotändan.
  2. Lägg ditt duntäcke ovan på påskalanet.
  3. Rulla sedan ihop de två från huvudändan av sängen till fotändan.
  4. Trä öppningen i påslakanet över rullens ändar och stäng ihop öppningen.
  5. Rulla ut och fluffa till och du är klar!

Share this post