Ny

Ar Loka en lask?

Är Loka en läsk?

Det är en kolsyrad fruktdryck med 14 procent fruktjuice. Drycken kan jämföras med läsk men innehåller inga sötningsmedel, konserveringsmedel eller färgämnen. Det är endast naturliga ingredienser.

Är Loka mineralvatten?

Är det källvatten i förpackningarna? Vattnet kommer från källan, men produktbenämningen på Loka är bordsvatten eftersom vi förutom kolsyra även tillsätter salter. Salterna i Loka – natriumvätekarbonat, kaliumvätekarbonat, magnesiumklorid och natriumsulfat – ingår för att balansera mineralhalterna och smaken.

Är Loka Bubbelvatten?

Kolsyrat vatten, naturliga aromer av päron och citron samt andra aromämnen (selleri), natriumvätekarbonat, kaliumvätekarbonat, magnesiumklorid, natriumsulfat.

Vart kommer Loka vattnet ifrån?

Vattnet i våra flaskor kommer från hälsokällan i Loka Brunn i Bergslagen, dit människor har vallfärdat i århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt och salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll.

Är Loka Crush en läsk?

Loka Crush innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen, inget tillsatt socker eller sötningsmedel och har 58 procent färre kalorier respektive 64 procent mindre socker jämfört med traditionell läsk.

Var produceras Loka?

Den här veckan har elpannor tagits i drift i Spendrups anläggning i Hällefors, som därmed får en helt fossilfri energiförsörjning genom förnybar el. I Hällefors tappas bland annat Loka-vattnet på PET-flaska. Årligen produceras cirka 70 miljoner liter dryck i produktionsanläggningen.

Är Loka nyttigare än läsk?

Hur onyttigt är Loka?

Svenska motsvarigheter är heller inte mycket bättre. Loka naturell innehåller tillsatser av flera mineralämnen, vilket också framgår av innehållsförteckningen. Ändå marknadsför Loka sitt vatten som naturligt hälsosamt – ”från hälsokällan i Bergslagen”. Snabbast växer dock floran av smaksatta vattenprodukter.

Share this post