Allmänning

Hur lange kan man ha torrschampo i haret?

Hur länge kan man ha torrschampo i håret?

Använd inte torrschampo mer än 1-2 dagar. Överanvändning kan göra att ditt får känns torrt och sprött eller få färgen att se lite grå och matt ut!

Vad gör ett torrschampo?

Torrschampo är en pulverformula som innehåller stärkelse eller talk. Det fungerar genom att absorbera överflödig olja, smuts och fett i ditt hår utan att du behöver använda ett traditionellt schampo.

Är torrschampo bra för håret?

Eftersom torrschampot går in i hårbotten och torkar ut dess naturliga oljor och fetter så kan problem i form av mjäll eller torr och fjällig hårbotten också uppstå. I allra värsta fall kan användandet av torrschampo till och med täppa till hårsäckarna så pass att det hämmar hårväxten.

När kom torrschampo i Sverige?

Att använda talk eller stärkelse i håret mellan schamponeringarna har blivit inne igen. Torrschampo, som hade sina glansdagar på 1980-talet, minns många som ett vitt pulver som skulle gnuggas in i hårbotten.

Vad händer om man använder för mycket torrschampo?

Det vanligaste problemen vi får av att använda för mycket torrschampo är mjäll och torr hårbotten. Anledningen till det är att vi täpper igen porerna i hårbotten samt bildas det mycket bakterier i håret som kan leda till att vi kan rubba växtcykeln.

Är Batiste torrschampo bra?

Bästa torrschampo budget, Original – Batiste Torrschampot gör verkligen jobbet, kommer i många olika dofter, och ger en va-va-voom-volym. Men kan också vara något irriterande för hårbotten om du överanvänder torrschampot. Klicka här för att läsa mer om produkten (länk till Åhléns).

Vem kom på torrschampo?

Krings sekelskiftet 1900 kom parfymerade pulver för torrschamponering i handeln, paketerade i portionskuvert.

Vilket år kom hårbalsam till Sverige?

Culvers balsam var också den första på den svenska konsumentmarknaden, när den började säljas i landet 1973. Då hade liknande produkter funnits på svenska frisersalonger i några få år.

Share this post