Allmänning

Vad kostar reducerad biljett SL?

Vad kostar reducerad biljett SL?

90 kronor för reducerat – Höjs med 5 kronor. 72 timmar: 260 kronor – Höjs med 10 kronor. 70 kronor för reducerat – Höjs med 5 kronor. 7 dagar: 335 kronor – Höjs med 10 kronor.

Vad kostar SL biljett för barn?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett.

Hur länge räcker ett månadskort?

Med periodbiljett kan du resa hur mycket du vill inom en månad, tre månader eller ett år. Periodbiljetter gäller på både tåg, buss, spårvagn och båt. Här hittar du priser och rätt biljett för din resa.

Vad kostar en SL biljett för pensionär?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.

Kan man betala med VISA kort på bussen?

Du kan betala med betalkort, kontanter eller värdekoder. Betalkort som accepteras är VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro och American Express.

När måste barn betala på SL?

Har SL pensionärsrabatt?

Från och med 13 september kan den som är pensionär, student eller ungdom ställa in betalkortet på sl.se för att dagen därpå börja köpa enkelbiljetter till rabatterat pris med ett blipp mot biljettläsaren.

Kan man betala bussen med bankkort?

Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Hur Blippar man med betalkort på bussen?

Så fungerar det. Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

Hur länge gäller gamla SL kort?

Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det. 2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen. Sätten att betala för sig i SL-trafiken har ändrats radikalt på senare år.

Share this post