Frågor

Vad ar Carpus hund?

Vad är Carpus hund?

Ett elastiskt ledskydd ger hundar med ledproblem en bra hjälp mot smärta och hälta. Ledskyddet används fram till att hunden kan kontrollera sina rörelser normalt samt att smärtan är borta. Ledskyddet placeras runt hundens handled i syfte att stabilisera och skapa ett mottryck mot uppkomna svullnader.

Får valpar växtvärk?

Det finns inte något som heter växtvärk hos hundar! Om en hälta sitter i mer än några dagar ska växande hundar alltid undersökas av en ortoped så att man så tidigt som möjligt kan hitta och åtgärda ledskador. I knäleden är det mycket vanligt med tillväxtrubbningen osteochondros.

Vad är Osteokondros hund?

Osteokondros är en tillväxtsjukdom som framför allt drabbar storväxta hundraser. Den kan ge problem under hela livet. Namnet osteokondros beskriver att sjukdomen drabbar både ben och brosk.

Vad är Carpus på häst?

Karpalleden ledar uppåt mot underarmsbenet och neråt mot skenbenet och griffelbenen. Leden utgörs av två rader med småben. I övre raden finns tre ben i själva leden och ett ben på baksidan kallat ärtbenet. I undre raden finns vanligtvis tre ben, men ibland även ett fjärde.

Vad är Carpus häst?

När hästens framben bildar en svag X-form där knät är innanför en tänkt lodrät linje från bogen till hoven. Detta uppkommer oftast på unga föl. Kan också kallas X-benthet.

Vad är Osteochondros?

När benen växer olika snabbt blir trycket på det ena för starkt och en bit brosk och/eller ben kan lossna – det vill säga osteochondros uppstår. Detta är en form av armbågsdysplasi.

När valpen spyr?

Kräkningar och diarré är vanligt hos valpar. Det orsakas ofta av att valpen ätit något olämpligt eller bytt foder, men det kan också handla om en infektion eller parasit. Förebygg problemen genom att låta hunden få samma foder som den fått hos sin uppfödare, men också genom vaccination och avmaskning.

Share this post