Ny

Vad kan man gora om man har blivit lurad pa Blocket?

Vad kan man göra om man har blivit lurad på Blocket?

Om du misstänker att du har råkat ut för ett bedrägeri genom en kontakt du fått via Blocket ber vi dig: Kontakta Blockets kundsäkerhetscenter och anmäla händelsen till oss. Det gör du antingen via frågeformuläret, välj rubriken “Kundsäkerhet”, eller genom att anmäla annonsen i fråga.

Kan man betala genom Blocket?

När du köper och säljer prylar på Blocket med frakt kan du använda frakt med säker betalning genom oss. Då sköter du hela affären via chattfunktionen och betalningen går via oss. Säljaren skickar ingenting förrän köparen betalat och säljaren får inte pengarna förrän köparen hämtat ut och kontrollerat varan.

Kan man betala med Swish på Blocket?

När du ska betala för något via Blocketpaketet sker det alltid med vår samarbetspartner Rocker, antingen via Swish eller faktura – aldrig kortbetalning. Alltså kräver Blocket aldrig att du uppger kortuppgifter när du använder våra betaltjänster.

Är en banköverföring säker?

Vanligtvis kan överföring av pengar online göras med säkra, webbaserade tjänster mot en mindre avgift. Processen är enkel och kan ofta fungera så här: Avsändaren öppnar en session i sin onlinebank och anger mottagare, belopp samt en säkerhetsfråga med svar. Pengarna dras från kontot omedelbart, oftast mot en avgift.

Hur mycket är grovt bedrägeri?

Man gör en helhetsbedömning, men om man bara kollar på värdet så ska det överstiga fem prisbasbelopp för att betraktas som grovt bedrägeri. Gränsen är alltså 236 500 kronor vilket ditt belopp överstiger.

Hur använder man Blocket betalning?

Blocket inför ny betalningslösning med ökad säkerhet

  1. Säljaren får verifiera sig med BankID hos vår betalpartner Rocker. (köparen får också göra det senare), ange det bankkonto som pengarna ska betalas ut till och fylla i pris.
  2. Köparen får ett meddelande att det är dags att betala.
  3. Nu är köpet färdigt!

Hur betalar man en bil på Blocket?

1. Säljaren får verifiera sig med BankID hos vår betalpartner [Rocker](https://rocker.com/checkout/). (köparen får också göra det senare), ange det bankkonto som pengarna ska betalas ut till och fylla i pris (upp till 300 000 kr). Då skickas ett betalningsuppdrag iväg till köparen!

Vad gör polisen åt bedrägeri?

När polisen utreder bedrägeribrott är det viktigt att säkra skriftlig bevisning, som kontoöverföringar och konversationer via e-post. En utredning mot bedrägeribrott leds normalt av polisen. I mer komplicerade bedrägeribrott är det en åklagare som leder utredningen.

Är det säkert att handla på Blocket?

Vi har en nollvision mot bedrägerier och jobbar förebyggande för att du ska kunna känna dig trygg på Blocket. De faktiska bedrägerierna på Blocket har minskat drastiskt de senaste åren och de bedrägerier som begås utgör en försvinnande liten del av all handel (inte ens en promille).

Share this post