Frågor

Nar kan man stalla ut Begonia?

När kan man ställa ut Begonia?

Om jorden är blöt bör du låta knölen torka på lite tidningspapper innan vinterförvaringen. Lägg den i en låda med sand och torv och ställ på en mörk och sval plats. Plantera om knölen i ny blomjord när våren kommer. Förkultivera den inomhus och ställ ut igen när risken för nattfrost är över.

Hur mycket vatten ska en begonia ha?

Begonian vill ha fuktig jord. Den vill inte stå blött, men jorden får heller inte torka ut. Se därför till att vattna så fort jordytan börjat torka upp lite. Vattna ovanifrån och i krukans kant.

När planterar man begonior?

Plantering: Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.

Kan begonia vara ute?

Begonia ’Solenia’ Den ska växa utomhus, där blir den otroligt vacker. Färgerna är milda och behagliga, blommorna stora, dubbla och kommer blomma utan avbrott ända till den första frostnatten gör slut på växten. I de dubbla blommorna kan regnvatten stanna kvar.

Hur beskär man en Begonia?

Forellbegonia für alle

  1. BEVATTNING En begonia kommer att anpassa sig till många olika situationer, den föredrar dock mycket men filtrerat ljus.
  2. OMPLANTERING Välj en kruka som är en storlek större än den som begonian står i.
  3. BESKÄRNING Beskär på våren genom att klippa ner växten till två eller tre knoppar.

Hur ska en begonia vattnas?

Begonian får inte stå blött men jorden bör inte heller torka ut helt. Låt jordytan torka upp lätt mellan vattengivorna. Tillför svag näring varannan vecka under blomningen, vår – höst, för bästa resultat. Placera begonian ljust, plantan vill dock inte stå i stark sol och bör skuggas vid placering i söderläge.

Share this post