Rekommendationer

Var far man kora skoter?

Var får man köra skoter?

Att köra skoter i naturen ingår inte i allemansrätten. Skoterkörning regleras istället av terrängkörningslagen som beskriver vad som är tillåtet och vad som är förbjudet. Du får köra: på väl snötäckt mark där marken inte riskerar att skadas vid körning.

Vad kostar det att hyra snöskoter?

Vad kostar det att hyra snöskoter? Du kan hyra snöskoter för ca 1 500 kr per dag eller 7 000 kr för en vecka.

Hur är skoterlederna i Sälen?

Förutom fjällen bjuder en tur på skoter i Sälen också på dramatiska raviner, djupa skogar och vidsträckta myrar. Dessutom finns det stora områden där friåkning är tillåten. Har du inte en egen skoter att ta med finns ett flertal aktörer som erbjuder guidade skoterturer och skoteruthyrning i Sälen.

När öppnar skoterlederna Sälen?

Ledkort och ledkarta finns att köpa på bensinmackar och näringsställen. Betalsystemet ”SM rätt och slätt” finns fr. o.m. säsongen-08/-09 med preparerade leder på och utanför fjällområdet (360 km). I ledsystemet bort från fjället finns möjlighet att besöka utflyktsmål/näringsställen i byarna runt fjället.

Får man köra skoter i tätbebyggt område?

Körning på barmark är förbjuden enligt terrängkörningslagen. Högsta tillåtna hastighet i terräng är 50 km/tim inom tätbebyggt område och 70 km/tim utom sådant område om det inte finns något annat som beslutats genom lokal trafikföreskrift eller annan föreskrift. Vem får köra skoter?

Vad krävs för att hyra snöskoter?

Vem får hyra skoter? För att få hyra skoter utan guide krävs B- eller traktor-kort utfärdat före år 2000, eller ett förarbevis för snöskoter. För att köra skoter med guide krävs AM-kort eller ett B-körkort.

Hur går Skoterkortet till?

Efter utbildningen Efter godkänt prov registrerar vi dig till Transportstyrelsen. Så fort det är gjort så får du börja köra, om du har med dig legimitation. Sedan skickar myndigheten ut förarbeviset för terrängskoter. Skulle du inte klara provet så får du läsa på teorin och komma tillbaka och skriva provet igen.

Vad är Skoterpass?

Skoterpassen säljs som dag- eller säsongspass. Passet är knutet till din skoters registreringsnummer.

Vad kan man göra i Sälen på vintern?

Sälens roligaste aktiviteter – samlade på en sida!

  • Utförsåkning. Högfjället och Lindvallen är skidområden med fokus på familjen.
  • Längdskidåkning.
  • Hundspannsturer.
  • Skotersafari.
  • Icekart.
  • Snowkite på Högfjället.
  • Storfjällsgraven.
  • Hemfjällsstugan.

Får man köra snöskoter på åkermark?

Att köra snöskoter ingår inte i den svenska allemansrätten, så rätten att köra på annans mark är inte självklar. Det anses tillåtet att köra på väl snötäckt mark om man inte stör, förstör eller på annat sätt bryter mot lagen. Däremot är det förbjudet att passera annans mark om det uppstår skada.

Share this post