Trendig

Hur gor man resin smycken?

Hur gör man resin smycken?

Gör så här: Blanda 1 del härdare med 2 delar resin i en torr och rengjord behållare. Häll över blandningen i annan, rengjord behållare och blanda ytterligare för optimal härdning. Använd till önskat ändamål. Låt torka på dammfritt ställe.

Hur färgar man resin?

Tillsätt färg, färga ditt resin: För bästa resultat när du färgar resinet, gör så här: Blanda resinet efter ovanstående beskrivning. Ta sedan en liten del av det färdigblandade resinet och blanda ner färgen i detta, rör noga. Blanda sedan tillbaka det färgade resinet ner i den större blandningen.

Hur får man resin blankt?

Tips! Det går att slipa figurerna med en nagelfil om man så önskar. Pensla då på ett lager resinblandning på det slipade stället och låt härda igen 24 timmar så får du samma blanka yta igen, annars kommer den slipade delen att förbli matt.

Hur polerar man resin?

Slipa och polera Epoxy. (Bygg ditt eget Rivertable del 2)

  1. Stämjärn och bandslip, Alternativt fräs av med överhandsfräs, eller hyvla. När stycket är lossat så avlägsnas eventuella lim- eller fog-rester efter tätningen.
  2. Slipa epoxyn med exenterslip.
  3. Våtslipa med vatten.
  4. Polera.
  5. ytbehandla.

Vad fastnar inte resin på?

Svar 24. Ja epoxy resin fäster på stål sålänge du inte har fett på ytan. Om stålet är glatt, så rugga gärna upp med sandpapper innan.

Kan man färga epoxy?

Bland annat gul, röd, svart, turkos, brun, orange. Med den här färgen kan du färga in epoxi (resin), polyuretan och andra härdplaster. Man kan även ha det i klarlack för att färga lacken. Färgen är mycket dryg och några droppar gör en rejäl infärgning.

Är resin vattentåligt?

Produkten får inte användas av barn. Något som är speciellt uppskattat är att gjuta in växter och blad, något som går utmärkt eftersom resinet är biobaserat. Vänligen notera att resin inte är särskilt vattentåligt – föremål av resin som utsätts för vatten / fukt före eller efter härdning kommer att fördärvas.

Kan man gjuta på plast?

Formgjutning av plast, det kan vi på Plastic Produkter! Formgjutning av plast går till på det vis att det plastmaterial som valts för tillverkning av produkten smälts ner och hälls sedan ner i gjutformar där produkten tar form. Vi på Plastic Produkter är mycket erfarna när det gäller att gjuta plast.

Vad är formgjutning?

Formgjutning i metall handlar om att man smälter metall till flytande form och häller det i färdiga formar där det sedan får stelna. Det stora arbetet med formgjutning ligger i tillverkningen av formarna.

Share this post