Ny

Vad ar behandlare?

Vad är behandlare?

Vad är och gör en Behandlare? Behandlare arbetar inom samtliga sektorer, ofta med syftet att möta människor i behov av stöd och råd för att bryta ett missbruk eller destruktivt beteendemönster. Behandlaren återfinns vanligtvis inom öppen- och slutenvård, samt kriminalvården.

Vad gör en Alkoholterapeut?

Deras klienter söker ofta hjälp för ångest, stress och livsfrågor kombinerat med missbruk och beroende. De arbetar med människors ofta förekommande problem och har en gedigen kompetens grundad i flera olika terapi- och behandlingsalternativ.

Vad kan man jobba med som behandlingsassistent?

Som behandlingsassistent arbetar man med barn, ungdomar eller vuxna som behöver hjälp i sitt dagliga liv. Det kan exempelvis röra sig om funktionshinder, barn som mår dåligt beroende på sin hemmiljö eller ensamkommande flyktingbarn. Arbetet kan ske på ett behandlingshem, institution eller i någons hem.

Vad tjänar en behandlare?

31 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man behandlare?

Hur blir man behandlare utan legitimation? Du kan gå vilken kurs, utbildning eller läsa vilken bok som helst och sedan kalla dig för behandlare, samtalsterapeut, socialpedagog eller samtalsledare.

Hur är det att jobba med missbrukare?

De som arbetar med missbrukare, och även brukarföreningar, vet att missbruk ger omfattande sociala problem där anhöriga, familjer, vänner och samhället påverkas. Sveriges inställning till missbruk är verkligen oklar då användning av narkotika för eget bruk fortfarande är kriminellt.

Hur mycket tjänar en alkohol och drogterapeut?

31 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en familjebehandlare?

Dela

Medellön Medianlön Medelålder
27.150 kr 27.500 kr 44,4 år

Hur mycket tjänar man som behandlingsassistent?

29 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för utbildning till behandlingsassistent?

Vilken utbildning krävs för att bli Behandlingsassistent? Socionomutbildning, alternativt utbildning i socialpedagogiskt behandlingsarbete på högskolenivå kan vara en bra utgångspunkt för ett arbete som socialpedagog och behandlingsassistent. Inom högskolan ges socionomutbildning på flera orter.

https://www.youtube.com/watch?v=y7nbXoFmBbk

Share this post