Ny

Hur lange verkar zofran?

Hur länge verkar zofran?

Vid högemetogen kemoterapi kan en engångsdos på upp till 24 mg ondansetron administreras 1 till 2 timmar före kemoterapin. Efter de första 24 timmarna ska peroral behandling fortsätta i upp till 5 dagar. Den rekommenderade perorala dosen är 8 mg två gånger dagligen.

Hur länge kan man ta ondansetron?

För oral administrering: 8 mg 1-2 timmar före behandling, följt av 8 mg 12 timmare senare. För att förebygga fördröjt eller ihållande illamående efter de första 24 timmarna bör oral eller rektal administrering av ondansetron fortsätta i upp till 5 dagar efter en behandlingskur.

Hur verkar ondansetron?

Ondansetron hämmar effekten av neurotransmittorn serotonin i hjärnan. Serotonin framkallar illamående och kräkningar. Ondansetron Bluefish används för att förebygga eller behandla illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling och strålbehandling.

När börjar ondansetron verka?

Den totala dagliga dosen ska inte vara mer än 8 mg. Ondansetron Aristo munsönderfallande tablett börjar verka inom en eller två timmar efter du tagit din dos. Om du blir illamående (kräks) inom en timme efter en dos på 8 mg: – ta en till 8 mg tablett – men ta inte mer ondansetron än din läkare har förskrivit.

Hur länge mår man illa efter narkos?

Du kan må illa efter att ha varit sövd. Illamåendet går oftast över inom några timmar. Du kan få läkemedel om det är besvärligt. Att ha ont efter en operation är vanligt.

Varför mår man illa efter narkos?

Så uppstår postoperativt illamående och kräkningar Kräkning och illamående kan initieras när agonister som dessa binder dopamin-2-, muskarin-, histamin-1- och 5-hydroxitryptamin-3-receptorer (5-HT3-rec) och andra. De läkemedel som används har ofta affinitet för en eller flera av dessa receptorer.

Hur länge risk för blodpropp efter operation?

Risken för en blodpropp i lungan efter operation kan vara förhöjd lång tid efter ingreppet. Upp till tolv veckor. Så länge kvarstår en förhöjd risk att drabbas av blodpropp i lungan efter ett kirurgiskt ingrepp, enligt en fransk registerstudie. En viktig fråga att undersöka även i Sverige, enligt en svensk expert.

Share this post