Ny

Ar det svart att komma in pa apotekarprogrammet?

Är det svårt att komma in på apotekarprogrammet?

Enligt Patrik Aronsson, ordförande för Utbildningskommittén för Farmaci/Apotekarprogrammet vid Göteborgs universitet har de sett ett mönster att apotekarstudenterna som läser mycket kemi första terminen har svårt att se kopplingen mellan utbildningen och yrkesrollen. Det försöker man göra något åt.

Det finns säkert svåra kurser och enkla kurser som kräver mer resp. mindre tid. Jag skulle säga att programmet jag går nu är pluggintensivt, men inte svårt. Om jag börjar läsa 30 hp historia utan att plugga och sedan inte klarar tentorna så är inte det svårt, jag var bara dåligt förberedd.

Är apotekare läkare?

Tekniskt, ja, farmaceuter är läkare. Åtminstone måste du förvärva en PharmD eller Dr. av apotek för att kvalificera sig som praktiserande farmaceut.

Är det svårt att läsa till receptarie?

Att bli apotekare/receptarie, eller rättare sagt farmaceut, är en underbar sak och utbildningen leder till en bra framtid som är fylld med möjligheter. Utbildningarna är dock inte vidare kända över landet, och har inte den status som de förtjänar enligt mig.

Vad behöver du för att klara kursen?

Så vad ska en göra om det kommer en kurs som känns ORIMLIGT klurig? Här får ni mina fem tips på att klara av kluriga kurser….

  • Förenkla, förenkla, förenkla. Yes!
  • Kolla på gamla tentor. Ska du ha en tenta på kursen och känner dig orolig att inte klara den?
  • Bestäm över din tid.

Är apotekare ett bra jobb?

De flesta trivs på jobbet. 70 procent (ettåringarna) respektive 65 procent trivs bra eller mycket bra med sin anställning, medan 30 respektive 35 procent angav att de trivs mindre bra.

Vilka betyg krävs för att bli receptarie?

Sedan, ovanpå det, krävs det följande SÄRSKILD BEHÖRIGHET till just Receptarieprogrammet: Godkända betyg i gymnasiala kurser Biologi 2, Fysik 1a (eller två betyg i mindre kurser Fysik 1b1+1b2), Kemi 2, Matematik 4.

Share this post