Allmänning

Vilken avfettning pa vintern?

Vilken avfettning på vintern?

Kallavfettning (eller petroleumavfettning, som det benämns ibland) är en aromatisk lacknafta som är väldigt bra på att lösa upp fet smuts. Vinterns dubbdäck sliter upp tjära från asfalten som fastnar på lacken, och den feta smutsen är i princip omöjlig att lösa upp utan kallavfettning.

Vilka steg tvätta bilen?

Så här gör du:

  • Kör bilen till en tvätthall.
  • Lägg på avfettningsmedel – gå nerifrån och upp.
  • Låt avfettningen verka i cirka fem minuter.
  • Spola med vatten.
  • Schamponera.
  • Spola av noggrant – uppifrån och ner med en vanlig vattenslang (du kommer åt bättre än med högtryckstvätten).
  • Torka – uppifrån och ner.

Naturavfettning. Kallavfettning (eller petroleumavfettning, som det benämns ibland) är en aromatisk lacknafta som är väldigt bra på att lösa upp fet smuts. Vinterns dubbdäck sliter upp tjära från asfalten som fastnar på lacken, och den feta smutsen är i princip omöjlig att lösa upp utan kallavfettning.

Kan man tvätta bilen när det är minusgrader?

Det går bra att tvätta bilen i ner mot 10-15 minusgrader, genom att följa några enkla förhållningsregler. Men innan du bestämmer dig för att tvätta bilen hemma bör du tänka efter en extra gång. Vi rekommenderar att tvätta på tvättstation.

Vilken avfettning rekommenderas?

Den vanligaste avfettningen är kallavfettning som är en petrokemisk avfettning. Det är oftast kallavfettning man menar när man säger att man har avfettat sin bil eller lastbil. Den är mycket effektiv för att lösa petroleumbaserad smuts. Den tar bort olja, asfaltstänk och vägsalt.

Hur ska man tvätta bilen på vintern?

Så tvättar du bilen på vintern Det första du ska göra när du tvättar bilen är att spreja på kallavfettning. – Det är lite kraftigare än den vanliga avfettningen. Men spreja bara från den nedre dörrlisten, och neråt. Samt bak på kofångaren.

https://www.youtube.com/watch?v=d07O1FC-u1A

Share this post