Allmänning

Varfor andrades reglerna for A-traktor?

Varför ändrades reglerna för A-traktor?

Den 15 juli 2020 ändrades kraven för A-traktorer Kravet på att fordonets hastighet på lägsta växeln ska vara högst 10 km/h vid 2/3 av ursprungsmotorns maximala varvtal har tagits bort. A-traktorns högsta hastighet får fortfarande vara högst 30 km/h.

Vad är H REGG?

Varvtalsregulator version H är avsedd för A-traktorer (diesel eller bensinmotorer) där hastigheten begränsas enligt de regler som gäller för A-traktorer. Avsikten med denna modell är att kunna mäta och reglera på hastighet i stället för bara varvtal på motorn.

Vad händer om man åker 3 i en A-traktor?

Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå. Detta gäller i A- och EPA-traktorer. Dessa båda fordonstyper har dessutom en högsta tillåten lastvikt som man inte får överskrida.

Får A-traktor köra på 2 1 väg?

Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Varför får mopedbilar gå i 45?

En mopedbil som får väga högst 350 kilo och nästan bara består av plast och kolfiber får gå i 45 km/h. En a-traktor får gå i högst 30 km/h trots att den i grunden är en riktig bil som är byggd för betydligt högre farter.

Vad är bäst EPA eller mopedbil?

Det har länge diskuterats säkerheten med mopedbilar då många menar att de inte är lika säkra som bilar och mindre säkra än epatraktorer. Vi tycker att mopedbil är ett mycket bättre alternativ än epatraktor. Vanligtvis är de nyare än en epatraktor samt att de också har bättre säkerhet!

Måste man ha H reg?

H-CAN (03-140) Ofta går detta bra genom att modifiera växelföraren på ett robust och erforderligt sätt, men kontrollera med ditt besiktningskontor för att se vilka regler som gäller för ditt bygge. Varvtalet begränsas aldrig av regulator H-CAN. Det är bara hastigheten som ligger till grund för spärrning av motorn.

Hur kopplar man Hregg?

Borra hål i lådan så att tändspole går igenom bottendelen. Regulatorn sitter fast i lådan och relä sitter fast på regulator. Genomgående bult för jord till relä och regulator, jordfläta på baksidan mot kaross för att garantera bra jord till utrustningen. Regulatorn styr relät, som i sin tur styr tändspolen.

Share this post