Frågor

Vilket fartyg brinner utanfor Goteborg?

Vilket fartyg brinner utanför Göteborg?

Fartyget heter Almirante Storni. Det är ett stort lastfartyg. Fartyget skulle frakta träplankor från Hälsingland i norra Sverige till Alexandria i Egypten. Men i lördags började fartyget brinna i havet utanför Göteborg. Det har brunnit sedan dess.

Var lastades det brinnande fartyget?

Sammanlagt lastades 42 000 kubikmeter trä på fartyget i Orrskärs hamn i Söderhamn. SVT har också pratat med driftschefen i hamnen som bland annat berättar att arbetet med att lasta fartyget drog ut på tiden på grund av att fartyget var i dåligt skick.

Varför brinner fartyget i Göteborg?

Det har varit dåligt väder i omgångar och stora svårigheter med att komma åt lasten och brandhärden”, säger Mattias Lindholm. Det har brunnit i virkeslasten på fartyget, som sedan förra lördagen, den 4 december, och fram tills i morse har legat för ankar vid Vinga utanför Göteborg.

Vad hände med Scandinavian Star?

Natten till den 7 april 1990 omkommer 159 personer ombord på Scandinavian Star. Färjan är på väg från Oslo till Fredrikshamn när det börjar brinna ombord. Snart pekar polisen ut en förmodad gärningsman, men senare visar det sig att sanningen om katastrofen är långt ifrån klarlagd.

Vilket fartyg brinner?

Det var i onsdags som en brand utbröt på fartyget Felicity Ace. Branden spreds snabbt och alla 22 personer i besättningen tvingades att evakuera. Fartyget var då cirka 90 sjömil sydväst om Portugal. Enligt portugisiska flottan har alla i besättningen kunnat plockas upp efter evakueringen och har förts i land.

Var brinner det i Göteborg?

”Viktigt meddelande till allmänheten på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industrilokal vid industriområdet Ringön med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.”

Var brinner det Göteborg?

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Vallhamnsgatan i Göteborg då en garagelänga brann. Uppåt 10st garage ska ha brunnit på platsen och farlig rök ska spridits kring platsen varför allmänhet uppmanas att undvika denna. Polisen bistår räddningstjänsten i räddningsarbetet på platsen.

Share this post