Allmänning

Vem gor rosten till Pino?

Vem gör rösten till Pino?

Berättare är Jörgen Lantz. Följ med nallen Pino och hans vänner på spännande och roliga upptåg! Pino lär sig räkna till 10, han räknar kompisar, moln, ballonger, frukter och många andra saker. I Pinos affär finns många saker.

Vilka har spelat Björne?

Jörgen Lantz var Björne i 13 år Jörgen Lantz spelade Björne mellan åren 1987–2000, därefter tog Pontus Gustafsson över. Det allra sista avsnittet av Björnes magasin sändes 2004. Efter att Lantz slutade som Björne uppstod en tvist med SVT om vem som äger rättigheterna.

Vad hände med Björnes magasin?

Efter 13 år som Björne försvann Jörgen från det offentliga livet. Det har hunnit gå femton år. – Konstigt nog känner många igen min röst fortfarande, säger han. Då, kring millennieskiftet, hette det att han fick sparken.

Vem spelar Björne i sommarlov?

Björnes magasin är ett barnprogram som handlar om nallebjörnen Björne, spelad av Jörgen Lantz 1987–2000 och senare av Pontus Gustafsson.

Vem gör rösten till Björnes magasin?

Jörgen Lantz, född 23 december 1943 i Stockholm, är en svensk skådespelare, främst känd för barnprogram som Ville, Valle och Viktor (där han spelade Ville) och Björnes magasin (där han 1987–2000 gjorde Björne).

Vad heter Björne?

Björne. Jörgen Lantz blev rikskänd som björnen Björne. Barnprogrammet Björnes magasin hade premiär 1987, och där spelade Lantz rollen i björnkostym fram till år 2000. Björnes magasin var ursprungligen bara tänkt som ett ramprogram där Björne presenterade andra program.

Vad heter Björnes kompis?

Sedan får tittarna bland annat lära sig hur man gör spik! Björnes ”kompis” Eva Funck, som var med i 150 av de nära 500 programmen, menar att de många kluriga lärdomarna också var något som barn och vuxna tycket om. I det första programmet där hon var med visade hon hur man kan laga gummistövlar med cykellagningsgrejor.

Vem spelar Björne 2021?

Jörgen Lantz

Jörgen Lantz
Jörgen Lantz, 2014
Född 23 december 1943 Stockholm, Sverige
Aktiva år 1965–
Betydande roller

Vem spelar Björne i mysteriet på Barnkanalen?

Det råder inspelningsfeber när kändisar som Björne från ”Björnes Magasin”, spöket Lazlo från ”Spökpatrullen”, programledaren Ayla och frågesportens okrönte kung Rickard Olsson samlats i Malmö för att spela in TV-serien ”Mysteriet på Barnkanalen”.

Vem är Björne 2021?

Björne är en mycket tillgiven och trogen vän, om än något klumpig. Hans vänner lär honom ofta hur olika företeelser fungerar. Bland annat lär Eva Funck honom hur en uttagsautomat fungerar i ett avsnitt. Samtidigt beskrivs Björne som en besserwisser, vilket ibland resulterar i ett ställningskrig.

Vem är Björne i SVT barn?

Björnes magasin är ett barnprogram som handlar om nallebjörnen Björne, spelad av Jörgen Lantz 1987–2000 och senare av Pontus Gustafsson. Programmet hade premiär den 31 augusti 1987 och det sista avsnittet sändes den 29 november 2004.

Vem är korven i Barnkanalen?

I tisdagens avsnitt av ”Sommarlov” i SVT demonstrerar den återkommande karaktären Bon hur det går till att laga den skotska korven haggis. Han förklarar att man förr i tiden använde gristarmar som behållare för köttet.

Share this post