Blogga

Hur kan man trimma en moped?

Hur kan man trimma en moped?

pluggar i avgasröret,cdi-strypningar,variatorring etc. Detta är oftast lätt för en med kunskap men svårare för en nybörjare. Att strypa av sin moped är bra för motorn och mopederna är byggda för att gå avstrypta men pluggas för att anpassas till sveriges lagar.

Hur trimmar man scooter?

Den vanligaste strypningen på mopeder är en plugg i avgasröret, helt enkelt en bricka eller liknande som gör hålet mindre, och därmed hindrar avgaserna. På olika modeller får man använda olika metoder för att bli av med pluggen, man kan borra, fila och på vissa modeller kan man skruva bort pluggen.

Kan man trimma Elmoped?

Kan man trimma en elmoped? Nja, det kan bli lite svårt. Du kan köpa ett starkare batteri om du känner att det går för långsamt i uppförsbackar. Men om du är ute efter att trimma moppe så är det bensindrivna varianter du ska se på i första hand.

Vad gör en plugg moped?

Vad gör pluggen? -Pluggen i kröken hindrar avgaserna att slippa ut med tryck. Om du tar bort pluggen så är det inte lika stort motryck. Din moped börjar varva mer och får högre topp hastighet.

Vad behöver man för att trimma en moped?

Om du byter upp dig till 70cc cylinder i sportklassen så är dessa saker ett måste: – Bestyckning av orginalförgasaren men rekomenderar starkt minst 16mm förgasare som sitter på vissa crossmopeder. – På scooter behövs variatorn ställas in utöver förgasaren. Vilket innebär rätt vikter, kopplingsfjädrar och tryckfjäder.

Hur snabbt kan man trimma en moppe?

Moped klass 2 ska ha antingen ett typintyg (30-mopeden) eller ett CoC-intyg om det är en EU-godkänd 25-moped. Hjälp inte ditt barn att trimma mopeden! Provkör själv mopeden och kontrollera att den inte går fortare än lagstadgade 25, respektive 45 km/tim.

Kan man trimma Elscooter?

Alla elcyklar går att trimma. Elmotorer byggs inte för en viss hastighet och för att få en gräns på 25 km/h måste man strypa motor elektronisk. En elmotor går bäst på ett specifikt ström intervall och varvtal.

Vad gör en Ostrypt CDI?

Trim CDI-boxar brukar oftast vara lite dyra men det är värt det om man trimmar hårt. En CDI-box stoppar alltså varvtalen alltså minskar ner. Stryper du av den får du mycket högre varvtal och du får bättre axx och bättre topphastighet.

Vilken moped är bäst att trimma?

Finns både scootrar och crossmoppar som gör det men finns vissa märken som går bättre än andra när det gäller att trimma.

  • Dem crossmopeder som jag tycker går bäst trimmade: – Derbi. – Reiju.
  • Dem scootrar som jag tycker går bäst trimmade: – Yamaha Aerox. – Yamaha Neos.
  • Mopeder som är bra och stunta med: – Slider.

Share this post