Ny

Ar Sprite nyttigt?

Är Sprite nyttigt?

Inget socker; inga kalorier; vara naturliga aromer; utan tillsatta konserveringsmedel; produkten är fri från de 14 lagstadgade livsmedelsallergenerna. Servera gärna iskall.

Vad är Sprite för smak?

I slutet av 1950-talet utvecklade The Coca-Cola Company en läskedryck med smak av citron och lime. Namnet kommer från The Sprite Boy som var en glad och pigg grabb som förekom i reklamfilmer på 1940-talet. Sprite lanserades i Sverige 1979. En frisk kolsyrad läskedryck med uppfriskande smak av citron och lime.

Är det farligt med sötningsmedel i läsk?

Är sötningsmedel farliga för hälsan? Nej, alla sötningsmedel som är godkända har undersökts mycket noggrant i många olika studier på celler, djur och människa. De har bedömts som helt säkra att använda som livsmedelstillsatser.

Är lightläsk onyttigt?

Ökar vikten och sötsuget om man dricker lightdrycker? Nej, svarar Ingrid Larsson, näringsfysiolog på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. ”Under de senaste åren har flera kontrollerade studier visat att vikten minskar om man ersätter sockersötade drycker med lightdrycker och inte förändrar energiintaget i övrigt.”

Vad är farligt med sötningsmedel?

I andra fall har larmen handlat om hälsorisker med sötningsmedel, som att de påverkar tarmflorans bakterier och därigenom ökar risken för diabetes typ 2. Den här kopplingen har man sett bland annat med sötningsmedlet sackarin. Men sackarin är ett av de minst använda sötningsmedlen i Sverige i dag.

Vad händer i kroppen när man äter sötningsmedel?

Drycker innehållande sötningsmedel ger volym och fyller därmed magen. De kan därför ge en kortare mättnad, men påverkar inte intaget av mat vid en följande måltid. Aptit och mättnad styrs av komplexa samspel i kroppen och det är svårt att studera hur de påverkas av enskilda substanser eller livsmedel.

Vad är farligt med lightläsk?

Precis som socker i sig inte är farligt är inte heller sötningsmedel i sig farligt. Varken vanlig läsk eller lightläsk kommer påverka kroppen negativt om man dricker det då och då. Det är den långsiktiga konsumtionen som är tveksam.

Share this post