Populära

Vad ar skarvatskor?

Vad är skärvätskor?

Skärvätska används för att kyla, smörja och transportera bort spån som bildas vid skärande metallbearbetning. Om du får skärvätskor på huden kan du få hudbesvär och andas du in skärvätskedimma kan det ge luftvägsbesvär. På sikt kan dessa besvär förvärras till eksem, allergisk alveolit och astma.

Vad kan förstöra möjligheten att rena Skärvätskan?

Vätskor som t ex har stått stilla länge kanske inte går att rädda. Se till att vätskor som ska återanvändas i framtiden snabbare tas om hand. Avskilj skärvätskan från partiklar, läckolja, bakterier och mögel till en nivå som minst motsvarar den vätska som finns i maskinerna.

Vilken är den huvudsakliga uppgiften för Skärvätskan vid bearbetning i svarv fräsmaskiner?

Spånavgång, kylning och smörjning mellan verktyget och materialet i arbetsstycket utgör skärvätskans primära funktioner. Korrekt applicerad skärvätska ger maximal produktivitet, högre bearbetningssäkerhet samt förbättrad verktygsprestanda och komponentkvalitet.

Vad används skärvätska till?

Skärvätska används för att kyla och smörja. Men den är också viktig för att transportera bort metallpartiklar, spån och smuts som annars ökar slitaget på verktyg och maskiner. Valet av skärvätska kan ibland vara komplicerat, speciellt om om man har flera olika processer och olika typer av material som ska bearbetas.

Vad är Delningsapparat?

Delningsdockan eller delningsapparaten, uppfanns på 1860-talet som nämnts ovan och tillåter en indexerad rörelse för att kontrollera en vridning i ett bestämt gradtal.

Vad innehåller skärvätska?

Vattenblandbara skärvätskor Större oljedroppar ger en gräddliknande färg och mindre droppar ger en mer transparent emulsion liknade minimjölk. Det finns även koncentrat som inte innehåller någon olja och de ger en transparent emulsion och kallas synteter.

Vad är en Delningsapparat?

Share this post