Ny

Vem skrev Guldkompassen?

Vem skrev Guldkompassen?

Philip PullmanGuldkompassen / Författare

Vart utspelar sig Guldkompassen?

Handling. Lyra Belacqua är en elvaårig flicka som bor på Jordan College i Oxford i en parallell värld. Lyra vet inget om sina föräldrar, bara att hennes farbror, lord Asriel, lämnade henne på Jordan efter att hennes föräldrar dött i en luftskeppsolycka.

Philip PullmanGuldkompassen / FörfattarePhilip Pullman, född 19 oktober 1946 i Norwich, är en brittisk författare som är mest känd för sin fantasytrilogi Den mörka materian. Böckerna handlar om två barn som lever i olika parallellvärldar varav en är vår egen jord. Wikipedia

När utspelar sig Guldkompassen?

Guldkompassen

Utgivningsår 1995
Först utgiven på svenska 1997
Huvudpersoner Lyra Belacqua
Utmärkelser Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize
Del i serie

När släpps His Dark Materials?

His Dark Materials är en brittisk-amerikansk TV-serie baserad på boktrilogin Den mörka materian av författaren Philip Pullman. Den första säsongen består av åtta avsnitt och täcker den första boken Guldkompassen i serien….Avsnitt.

Nr 1
Titel ”Lyra’s Jordan”
Regi Tom Hooper
Manus Jack Thorne
Sändningsdatum 3 november 2019

Vart kan man se Guldkompassen?

The Golden Compass – Film online på Viaplay.

När kommer His Dark Materials säsong 3?

När kommer His Dark Materials säsong 3 ute? Vi har inget exakt släppdatum för nästa säsong av His Dark Materials, även om vi vet att serien började spelas in i december 2021, vilket betyder att vi fortfarande borde vara en bit ifrån att kunna se den, baserat på de normala tidslinjerna för TV-produktion.

När kommer säsong 3 av His Dark Materials?

Share this post