Frågor

Vad ska man gora nar man har ont i brostet?

Vad ska man göra när man har ont i bröstet?

Ring därför 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte snabbt går över. Det kan finnas många olika orsaker till att du får ont i bröstet. Därför är det bäst att låta en läkare undersöka dig om du är osäker på vad som orsakar bröstsmärtorna.

Ont i bröstet beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda. Psykisk spänning kan också göra att du känner obehag i bröstet. Ibland kan bröstsmärtor bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte går över inom 15 minuter.

Kan sticka till i bröstet?

Om du får ont i bröstet på ena sidan vid djupa andetag kan det bero på lungsäcksinflammation. Du kan också uppleva stickningar i bröstet. Tillståndet kan orsakas av andra sjukdomar som exempelvis lunginflammation och beror på att hinnor runt lungsäckarna blir inflammerade. Kontakta sjukvården för lämplig behandling.

Varför gör det ont i ena bröstet?

Det är vanligt att pojkar i puberteten får en svullnad som kan göra ont bakom bröstvårtan. Ibland kan det kännas mer i det ena bröstet än i det andra. Det är ganska vanligt i alla åldrar att personer med manskropp har en godartad förstoring av bröstkörteln. Vissa läkemedel kan också få bröstkörteln att svullna.

Hur länge kan man ha hjärtmuskelinflammation?

Hjärtmuskelinflammation går oftast över utan behandling. Du får smärtlindrande läkemedel om du har ont. Det är vanligt att bli inlagd på sjukhus under några dagar för att hjärtats funktion behöver kontrolleras.

Hur länge kan man ha muskelspänning?

Stress gör också att vi hoppar över att ta pauser. Människor vars muskulatur inte får slappna av under raster eller vid mikropauser, kan få smärta i muskulaturen. Smärtorna kan hålla i sig i flera år.

Vad kan stickningar i bröstet bero på?

Möjliga orsaker En vanlig orsak kan vara spänningar eller inflammation i bröstkorgens muskler. Även stress, ångest och depression kan göra att du upplever smärta. Det kan upplevas som stickningar, ömhet eller brännande känsla i ena bröstet.

Share this post