Frågor

Nar funkar Skinskidor bast?

När funkar Skinskidor bäst?

Dessa typer av skidor gör sig som allra bäst när det är svårt att lyckas med vallningen på ett par vanliga skidor, exempelvis vid nollföre. Många anser också att de fungerar särskilt bra i klisterföre, framför allt i väldigt grovkornigt, isigit eller blött före.

Varför hugger mina Skinskidor?

Ett par nya skinskidor har längre hår i huden och kan hugga lite, fullt normalt. 4. Det är väldigt väldigt viktigt att få skidan utplockad på rätt sätt.

Kan man sätta stighud på vanliga skidor?

Enkelt förklarat gör du om din vanliga klassiska skida till en vallningsfri med hjälp av IntelliGrip® Skin. Längden på IntelliGrip® Skin justeras genom att klippa baktill. Om du använt klister som fästvalla på din skida ska du rengöra den innan du monterar IntelliGrip® Skin.

Hur styva längdskidor?

Hur styv din längdskida ska vara beror på din vikt och din åkteknik. Om du har en för styv skida kommer din kraft och teknik inte kunna trampa ner spannet vilket gör att det blir bakhalt i spåret. Har du en för mjuk skida kommer istället spannet vara i kontakt med snön hela tiden och du får inget glid alls.

Vilka längdskidor nybörjare?

Vallningsfria skidor (Skin-skidor) – Perfekta för dig som är nybörjare! Vallningsfria skidor kallas även för skin-skidor. Det här är verkligen de bästa skidorna att välja om du är nybörjare. Skin-skidorna passar till de flesta väderförhållanden och temperaturer utan att ge dig ett sämre glid i spåret.

Vilket märke på längdskidor?

Inom Längdskidåkning finns det mängder av Varumärken, där vi nedan valt att lista de bästa och mest populära märkena.

  • Atomic. Är ett stor varumärke inom längdskidåkning med längdskidor, bindningar, längdskidpjäxor, drickabälten mm.
  • Alpina.
  • Björn Dählie.
  • Craft.
  • Fischer.
  • Hestra.
  • Lillsport.
  • Madshus.

Vilka Skinskidor ska jag välja?

När du ska köpa skinskidor är det viktigt att tänka på några saker:

  • Skinskidorna måste verkligen passar dig så att de inte är för mjuka (ligger i och bromsar) eller för hårda (du får inte fäste). Att kontrollera att de passar dig görs mot din vikt och åkförmåga.
  • Tänk också på vilken ambitionsnivå du har.

När funkar inte Skinskidor?

Den väl utprovade skidan fungerar bara så länge du håller samma vikt. Om du går upp 5 kg kommer det ovillkorligen glida lite trögt. Om du går ner 5 kg kommer du med stor sannolikhet få svårt att få fäste.

Hur vet man om längdskidor passar?

Längden på skidorna beror i grunden på två saker, din längd och din vikt. Generellt bör vuxna åkare ha klassiska skidor som är 20-30cm längre än kroppslängden (ca 5-10cm för skateskidor). Barn och juniorer bör ha klassiska skidor som är 5-20cm längre än kroppslängden (0-10cm för skateskidor).

Hur vet man vad man ska ha för längdskidor?

Vilken längd du ska välja på dina längdskidor beror på din egen längd men också på din vikt. Generellt ska man som vuxen välja en skida som är 20 cm längre än kroppslängden. En längre skida är lite mer stabil och stadig, men är mer svårmanövererad.

Share this post