Allmänning

Vad ar en Tradsil?

Vad är en Trådsil?

Med en trådsil kan du enkelt sila exempelvis såser och buljonger eller skölja mindre bär eller frön som är för små för att kunna sköljas i ett vanligt durkslag.

Vad gör en sil?

En sil är en konstruktion som används för att mekaniskt separera partiklar utifrån deras inbördes storlek. Silar återfinns så väl inom industrin som inom hemmet såsom köksredskap där en gallerkonstruktion är vanligast.

Vad är sil på engelska?

sil

Huvudsakliga översättningar
Svenska Engelska
sil strainer
shot
sieve

Vad används Chinois till?

Chinois är en konformad sil med ett mycket finmaskigt nät i restaurang kvalité. Perfekt till att sila såser och andra vätskor, chinois används ofta i professionella kök. Redskapet har fått sitt namn från det franska för ordet kines, eftersom den liknar den asiatiska huvudbonaden rishatt.

Hur ser en Pipsil och en chinois ut?

Chinois[redigera | redigera wikitext] Redskapet har fått sitt namn från det franska för ordet kines, eftersom den liknar den asiatiska huvudbonaden rishatt. En variant på chinois är pipsil som är utformad på liknande sätt fast tillverkad helt i stålplåt med små hål för silgenomsläpp.

Vad är Pipsil?

En buljongsil (pipsil, trattsil) har konisk form och ett mycket finmaskigt nät för att ta bort alla fasta partiklar ur såser, eller för att skapa en fin puré. Sikta innebär skiljande av torra varor och består av ett nät av siden, nylon, metall e.d. genom vilket man siktar varor.

Vad är tafsar på engelska?

tafsa

Huvudsakliga översättningar
Engelska Svenska
fondle [sb] vtr (touch sexually) (sexuellt) smeka⇒ vtrex.: ”kasta”, ”äta”.
(negativt) tafsa⇒ vtrex.: ”kasta”, ”äta”.
Julie fondled her husband and murmured sweet nothings in his ear.

Share this post