Frågor

Vad ar norskt huvudlag?

Vad är norskt huvudlag?

Öppet huvudlag är ett huvudlag helt utan skygglappar. Norskt huvudlag (kallas även Norsk gas eller ”Norsken”) är ett huvudlag med skygglappar på sidorna som går att fälla ner vid behov (genom ett snöre som går fram till kusken), så att det blir som antingen ett helstängt eller halvstängt huvudlag.

Vad används Pullnät till?

Pullnät får endast användas i värmning och defilering, det ska tas bort innan start. Huvudlag ska vara komplett med nosrem, ganaschrem och pannband. Nosrem kan vara hel eller halv. Om nosrem inte används ska bettet kompletteras med en säkerhetskedja.

Varför har travhästar bomull i öronen?

Bomullstussar: Stora tussar av vanlig bomull instoppade i öronen kan funka bra på ljudrädda hästar. Bomullstussar. Bollar av skumplast: Har snören fästa i sig (så kallade urryckare), så att kusken kan rycka ur dem vid lämpligt tillfälle. En del hästar blir triggade då hörselskydden försvinner och tar i lite extra.

Hur man läser ett travprogram?

Namnförkortningarna visar vem som körde hästen, bokstaven efter står för bana (”J” är till exempel Jägersro, ”Å” står för Åby och ”S” för Solvalla). Därefter ser man vilka datum som de tre senaste loppen kördes och vilket lopp hästen travade.

Hur lär man sig om trav?

Nedan följer några enkla tips för dig som är nybörjare på trav.

  1. Börja med små insatser för att lära dig att spela på trav.
  2. Lyssna på olika experter och få erfarenhet.
  3. Ha tålamod – det är nästintill omöjligt att vinna varje vecka.
  4. Kolla i lopparkivet för att se hur hästar presterat.

Hur ska ett bett ligga i munnen?

Att tänka på när du provar ut ett bett När bettet ligger i munnen ska ringarna ligga rakt mot hästens kind. De ska inte peka utåt, då är bettet för litet. Men inte heller inåt, för då är bettet för stort. Se till att du har mätt ut ordentligt, så att bettet passar bra för just din häst.

Share this post