Frågor

Vem byggde Kaknastornet?

Vem byggde Kaknästornet?

byggdes 1963–67 som ett länktorn och är knutpunkten för Sveriges radio- och TV-sändningar. Arkitekter var Bengt Lindroos och Hans Borgström, för konstruktionen stod Sven Olof Asplund. Tornet göts med glidformsteknik och är 155 meter högt, exklusive masten.

När uppfanns Radioteleskopet?

Det så kallade radioteleskopet som uppfanns 1941 har bland annat använts till att upptäcka planeter i ett stjärnsystem som ligger 980 ljusår bort från vårt eget.

Hur byggde man Kaknästornet?

12 maj 1967 invigdes Kaknästornet av den dåvarande kommunikationsministern Olof Palme. Bygget av det nya länktornet för radio och tv hade hållt på i fyra år. Tornet ritades av arkitekterna Hans Borgström och Bengt Lindroos och placerades på en höjd på ett lagom avstånd från radio- och tv-husen på andra sidan Gärdet.

Vem ritade Kaknästornet?

Bengt Lindroos
Hans Borgström
Kaknästornet/Arkitekter

Är Kaknästornet öppet?

Kaknästornet var stängt för allmänheten under hösten 2018 och planerades kunna återöppna – något som dock ej skedde. I slutet av december 2018 beslutade Teracom, som äger tornet, att göra stängningen permanent. Även restaurangen och butiken i tornet stängdes permanent.

Vilket år byggdes Kaknästornet?

1963Kaknästornet / Byggstart

Får man åka upp i Kaknästornet?

Det är framför allt ett förhöjt hot mot Sveriges säkerhet som ligger bakom stängningen av det välbesökta turistmålet Kaknästornet i Stockholm. – Vi vill inte att den verksamhet som bedrivs här exponeras för eventuella hot, säger säkerhetschefen för Teracom, Johan Petersson.

Hur många trappsteg har Kaknästornet?

Kaknästornet är ett torn på Gärdet i Stockholm och är centrum i radio- och TV-nätet för Teracom Groups radio- och TV-trafik i Sverige….Kaknästornet[redigera | redigera wikitext]

Kaknästornet
Radio- och TV-mast
Färdigställande 12 maj 1967
Total höjd 155 m
Våningar 34

Hur många våningar har Kaknästornet?

30Kaknästornet / Våningar

Share this post