Rekommendationer

Hur manga dog i Costa Concordia?

Hur många dog i Costa Concordia?

Det var 2012 som kryssningsfartyget Costa Concordia gick på grund utanför ön Giglio utanför Toscana i Italien. 32 människor dog. Francesco Schettino, som var kapten vill tillfället, dömdes på onsdagskvällen för en rad brott. Det handlar om att ha orsakat olyckan och flera fall av vållande till annans död.

Vad kostar Costa Concordia?

Nu vet ingenjörerna hur kryssningsfartygets 60 000 ton ska tippas upp. Till en kostnad av 2,6 miljarder kronor. Det var på natten den 13 januari i år som lyxkryssaren Costa Concordia med 3 780 passagerare och 1 100 besättningsmän gick på grund utanför ön Giglio i Toscana på den italienska västkusten.

När sjönk Costa Concordia?

Det var på kvällen den 13 januari 2012 som kapten Francesco Schettino lät styra sitt stora fartyg med över 4000 personer ombord för nära den italienska ön Giglio och stötte emot ett grund, rev upp skrovet varefter Costa Concordia kantrade.

Av de 4 262 personerna ombord fick 32 sätta livet till. Francesco Schettino blev inte bara Italiens mest föraktade man – han dömdes till 16 års fängelse för vållande till annans död, en dom som fortfarande är under överklagande. Många följde den komplicerade bärgningen, som var den största och dyraste någonsin.

Var ligger Costa Concordia?

Just nu pågår det enorma arbetet med att demontera och skrota vraket efter kryssningsfartyget Costa Concordia, som gick på grund utanför den italienska ön Giglio i januari 2012.

Vad hette kaptenen på Costa Concordia?

Hon är hälften så gammal som Costa Concordias kapten. Nu erkänner hon i vittnesbåset att hon var hans älskarinna – och med honom vid haveriet. Rättegången mot Francesco Schettino, även kallad Kapten Ynkrygg, pågår för fullt i Italien.

Vilket datum sjönk Costa Concordia?

Hur mycket kostade Costa Concordia?

Fredagen den 13 januari 2012 gick kryssningsfartyget Costa Concordia på grund utanför den italienska ön Giglio. Skepparen gjorde en hälsningsgir in mot land som kostade 32 personer livet. Bärgningen av fartyget blev den dyraste i historien, bara att få henne på rätt köl kostade 3,9 miljarder kronor.

Share this post