Frågor

Hur halla tygeln?

Hur hålla tygeln?

Händerna ska hållas med en handsbredd mellan och handen ska vara omvriden så att ryttaren ser lite grann av de tre första knogarna på handen. Armbågarna ska vara mjukt böjda och hållas mjukt intill kroppen utan att klämma. Tygellängden ska vara tillräckligt kort så att ryttarens armbågar hamnar något framför överlivet.

Hur rider man i galopp?

Sekvensen blir: Höger bak – vänster bak och höger fram – vänster fram. Dra tillbaka höger skänkel (höger ben) lite, d.v.s. benet hamnar bakom sadelgjorden och ge en lätt impuls. Motsatt skänkel (vänster ben) ligger kvar i sitt normalläge vid sadelgjorden men håller emot/balanserar upp och/eller driver på.

Hur vet man att man har rätt Sittben?

För att sitta på rätt sittben ska ryttaren sitta ner när hästens yttre bakben rör sig framåt. Så om man rider i höger varv så ska man sitta ner när det vänstra bakbenet (och högra frambenet) rör sig. På samma vis, om man rider i vänster varv, så ska man sitta ner när höger bakben (och vänster framben) rör sig.

Hur sitter man ner i traven?

I detta klipp från Evention-tv får vi förklarat varför det kan vara svårt att sitta ned i traven och vi får även utförliga instruktioner kring hur man får en mer stilla sits. Ett tips är att börja sitta ner i en väldigt samlad trav samt bli longerad utan stigbyglar.

Hur komma ner i sadeln?

Börja passet med att släppa stigbyglarna ett tag. Då kommer du ner i sadeln och slappnar av i benen. Det är viktigt att stretcha ut musklerna på framsidan av låret och höften efter ett ridpass. Om du har svårt att hålla händerna stilla kan en så kallad tygelbrygga vara en hjälp på vägen.

Hur lär man sig att då en bättre sits?

8 hållpunkter som förbättrar din sits

  1. Tänk på kroppen som olika ”lådor” Både stadgan och följsamheten i sitsen är viktig.
  2. Rid med stadig men mjuk hand.
  3. Aldrig klämma med benen.
  4. Sitt mitt över hästen.
  5. Separera över- och underskänkeln.
  6. Skumpa med i traven.
  7. Inse hur du påverkar hästens kroppshållning.
  8. Hitta lugnet när du samlar.

Share this post