Frågor

Hur mycket kostar tull fran StockX?

Hur mycket kostar tull från StockX?

På sidor så som StockX, har du möjlighet för att hitta de mest unika och sällsynta sneakers, ha koll på prisutvecklingen och mycket mer. När du ska frakta hem dina sneakers till Sverige kan du slippa för strul med tull och moms, om du använder dig av ShopUSA.

Finns StockX i Sverige?

Smidigare att köpa och sälja i Europa. StockX grundaren och CEO Josh Luber tog nyligen in $44 miljoner USD för att kunna expandera internationellt. För två dagar blev det klart att man officiellt lanserat i Europa.

Hur man säljer på StockX?

StockX grundades 2015 och dess slagord är ”sakernas aktiemarknad”. Vad den här webbplatsen gör är att köpa streetwear, klockor, designerhandväskor, men mestadels sneakers, säkert och säkert. Tjänsten säljer ingenting utan fungerar snarare som en mellanhand för dig och säljaren i fråga.

Vad kostar tull?

Tull. Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad.

Är det Tull från USA?

När du beställer kläder eller skor från USA ska du betala 25 procent i moms. Om det sammanlagda värdet för varorna överstiger 1 600 kronor ska du utöver momsen även betala tull. Tullavgiften på kläder från USA är 12 procent och på vissa typer av kläder tillkommer dessutom en tilläggstull på ytterligare 25 procent.

Hur räknar man ut tull?

Du behöver betala tull för de flesta varor som importeras till Sverige. För att ta reda på hur hög tullen blir på en vara behöver du räkna fram varans tullvärde. Tullvärdet är varans pris, plus bland annat frakt- och försäkringskostnader, inklusive kostnader för lastning, lossning och hantering fram till EU:s gräns.

Hur mycket betalar man i tull?

På de flesta varor, med vissa undantag, tillkommer tull. Tullsatsen är på 0–20 procent, beroende på vilken typ av vara det är. Exempelvis är tullen 3 procent för en surfingbräda och 14 procent för en bilstereo. Tullavgiften beräknas på varans värde + fraktkostnad.

Share this post