Populära

Vad menar man med Ruttsystem?

Vad menar man med Ruttsystem?

Med ruttsystem (ship´s routeing systems) avses sjötrafikreglerande åtgärder som syftar till att minska olycksriskerna. Begreppet ruttsystem omfattar bland annat trafiksepareringssystem (TSS), enkel- och dubbelriktade leder, rekommenderade leder, djupvattenleder och förbudsområden.

Vad menas med Trafikseparering?

Ruttsystem: Ett sjötrafikre- glerande system som syftar till att dirigera sjötrafiken till särskilda områden, genom till exempel rekommenderade rut- ter eller trafiksepareringar. Trafikseparering: Ett områ- de där mötande trafik separe- ras i olika trafikstråk.

Får ett land göra tillägg till de internationella sjövägsreglerna?

b. Vissa inom Sveriges sjöterritorium tillämpliga undantag från och tillägg till de internationella sjövägsreglerna finns i sjötrafikkungörelsen (SjöTK). Särskilda bestämmelser för trafiken i ham- nar och kanaler meddelas dessutom i hamn- och kanalföreskrifter. – Inre vatten definieras i Lag om Sveriges sjöterritorium.

När får ett fartyg avvika från ett Ruttsystem?

Fartyg får avvika från gällande ruttsystem endast i de fall då fartyget av sjösäkerhets- eller miljöskäl inte kan följa ruttsystemet. Om ett fartyg har avvikit från ruttsystemet ska skälet till avvikelsen antecknas i fartygets skeppsdagbok.

Vad gör IMO?

Internationella sjöfartsorganisationen (engelska International Maritime Organization, IMO) är en mellanstatlig rådgivande sjöfartsorganisation med säte i London. IMO sorterar under Förenta nationerna och utgör internationell sjöfartsmyndighet.

Vad står IMO?

Vad gäller vid passage av fartyg med dykare i vattnet?

f. 1) Ett fartyg som enligt dessa regler är skyldigt att inte hindra ett annat fartygs passage eller säkra passage ska, när rådande omständigheter så kräver, i god tid vidta åtgärd så att det andra fartyget får tillräck- ligt med fritt vatten för säker passage.

Share this post