Populära

I vilka lakemedel finns efedrin?

I vilka läkemedel finns efedrin?

Efedrin är ett stimulantia som i Sverige förekommer som läkemedel i vissa hostmediciner, t. ex. Mollipect och Lepheton. Det förekommer också i vissa läkemedel mot illamående, te.

Vad gör efedrin i kroppen?

Efedrin är centralstimulerande, det vill säga påverkar ditt centrala nervsystem. Du får ökad puls och kan få högre blodtryck. Det minskar aptiten och hunger- och sömnkänslorna så att du känner dig piggare och mindre hungrig. De kraftigaste biverkningarna är att ditt hjärta och blodomlopp ansträngs.

Får man köpa efedrin?

Efedrin är olagligt om det förekommer i livsmedel eftersom det klassas som läkemedel. Efedraört och beredningar av denna som härrör från efedraarter är även förbjudna i livsmedel enligt förordning 1925/2006. Även produkter som innehåller synefrin kan i vissa fall klassificeras som läkemedel av Läkemedelsverket.

Hur påverkas kroppen av efedrin?

Hur farligt är efedrin?

Farliga effekter? Efedrin är pulshöjande, det fungerar i princip som adrenalin. Det har säkert effekt, men det är farligt för hjärtat, säger Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet.

Är efedrin Dopingklassat?

Ja, den aktiva substansen i ephedra är efedrin, som är klassat som doping vid tävling.

Vad hjälper efedrin mot?

Efedrin Aguettant används för att behandla lågt blodtryck som kan uppstå under olika typer av narkos. Produkten får endast användas av eller under överinseende av narkosläkare.

Hur känner jag utav efedrin?

Efedrin är också ett läkemedel och påminner om amfetamin [1]. Efedrin har dock mindre verkningar på det centrala nervsystemet än vad amfetamin har. Efedrinets effekt att öka vakenhet och minska känsla av trötthet överförs via det centrala nervsystemet.

Varför får man efedrin?

Share this post