Frågor

Far man grilla pa grasmatta?

Får man grilla på gräsmatta?

Placera grillen på ett underlag som inte kan börja brinna som asfalt, betong, sand, sten eller liknande. Om du måste placera grillen på gräs, se till att vattna rikligt under och runt grillen innan du börjar grilla.

Får man grilla 2021?

Totalförbjudet att göra upp eld i skog och mark – även på permanenta grillplatser. Förbjudet att elda på din egen tomt – förutom i upphöjda grillar. Som tomt räknas även gårdar till hyreshus och bostadsrättshus. Även friluftskök som gasolkök, trangiakök och stormkök har öppen låga och är därmed förbjudna att använda.

Var ska grillen stå?

Placera grillen stadigt och långt ifrån husvägg, plank eller annat som kan börja brinna.

  • Ha vattenslang eller hink med vatten så att du kan släcka vid behov.
  • Lämna aldrig en tänd grill utan bevakning.
  • Den som tänder grillen har ansvaret för säkerheten.
  • Ha alltid en telefon i närheten om du behöver larma.
  • Hur släcker man en Gasolbrand?

    Gasoltank/gasolflaskor Försök INTE att släcka gasolbrand som kommer från ett läckage i anläggningen. Stäng istället tankens/flaskans ventil(er) och låt elden brinna ut. Det kan ta lite tid. Om det är möjligt, flytta bort flaskorna från värmen.

    Kan en gasoltub sprängas?

    Om ventilen inte fungerar, kan flaskan i värsta fall sprängas eller att det blir en gasexplosion. En gasolläcka är aldrig önskvärt, men om det skulle inträffa skulle det värsta som kan hända vara att gasol läcker ut i flytande form om flaskan ligger ner. Gasol blir mycket brandfarlig när den blandas med luft.

    Får man grilla på tomten?

    Får jag grilla på tomten, innergården, campingplatsen eller kolonistugan vid eldningsförbud? Ja, all typ av grillning (kol, briketter, gasol eller el) på egen tomt är tillåten. På campingplatser, innergårdar, koloniområden osv.

    Får man grilla på sin tomt vid eldningsförbud?

    Eldningsförbud. Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på egen tomt och på fasta grillplatser. Det är även tillåtet att använda friluftskök som drivs av gas eller vätska.

    Får man grilla på gården?

    Det är tillåtet att grilla på egen tomt och på en gemensam gård om hyresvärden tillåter det och om det inte finns risk för antändning och spridning. Grillning på balkong brukar ofta vara förbjudet, men varierar mellan olika hyresvärdar.

    Varför brinner det i gasolgrill?

    De flesta bränder i förbindelse med gasolgrillar är fettbränder. Alltså att fettet och matrester som blivit kvar i grillen börjar brinna.

    Share this post