Trendig

Vad hander med IS kvinnornas barn?

Vad händer med IS kvinnornas barn?

I samband med utvisningarna kommer det också att utredas om kvinnornas barn ska omhändertas. För ett år sedan utvisades fem svenska IS-kvinnor från Turkiet och Syrien, tillsammans med sammanlagt tio barn. Efter det har samtliga barn tvångsomhändertagits enligt LVU, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga.

Hur många IS-kvinnor har kommit tillbaka till Sverige?

Tre IS-kvinnor med barn anlände till Sverige i måndags. De tre svenska medborgarna anses tillhöra den allra mest radikala kärnan av terrorsekten och har utvisats till Sverige på livstid eftersom de kurdiska myndigheterna som haft dem inspärrade (sedan IS besegrades 2019) anser att de är säkerhetshot.

Hur många svenska IS-kvinnor?

Uppgifterna om hur många svenska kvinnor som finns i lägren har varierat, men enligt Expressens uppgifter ska det nu finnas sju svenska kvinnor med barn kvar i lägret.

Hur många IS svenskar?

Chart graphic.

Tabellinnehåll 2000 2017
Födda 90 441 115 416
Döda 93 461 91 972
Invandringar 58 659 144 489
Utvandringar 34 091 45 620

Hur många svenska IS krigare finns det?

Uppskattningar från Egmont Institute talar för att 30–45 vuxna och drygt 55 barn med kopplingar till Sverige sitter fängslade i Syrien eller Irak. [ix] Andra källor, som syrisk-kurdiska Rojava Information Center, uppskattar antalet svenskar till cirka 120, varav 80 barn.

Vad är det IS vill?

Den islamiska staten (IS) är en islamistisk militant terroristgrupp som idag kontrollerar stora områden i Irak och Syrien. IS kämpar för att etablera en islamsk stat. Gruppen har tagit över stora landområden, gjort sig skyldiga till brutala brott mot mänskliga rättigheter och rekryterat krigare från hela världen…

Hur många svenska is krigare finns det?

Vad är det is vill?

Hur många svenskar åkte till IS?

Hur många av de svenska barnen och mammorna som just nu befinner sig i Al Hol är oklart, men enligt UD har det handlat om cirka 10 svenska barn och 10 svenska kvinnor som befunnit sig i lägret fram till sommaren 2021. I lägret Roj befinner sig ca1700 personer, varav en majoritet är barn.

Vad kämpar IS för?

IS kämpar för att etablera en islamsk stat. Gruppen har tagit över stora landområden, gjort sig skyldiga till brutala brott mot mänskliga rättigheter och rekryterat krigare från hela världen…

Share this post