Populära

Vad hander i boken Nar hundarna kommer?

Vad händer i boken När hundarna kommer?

Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö. Och Isaks lillebror var där när det hände. Jessica Schiefauers roman är en förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och om våld.

När hundarna kommer intrig?

I boken förekommer många hundar – vilket också bokens titel utlovar – och alla protagonister tyr sig till sina hundar som i ett slag kan bli mycket våldsamma trots alla varma känslor som projiceras på dem. Texten i boken är av större storlek än vanligt.

När hundarna kommer jämför Isak och Anton?

Anton, som i Isaks lillebror Anton… Mina åsikter: Jag är kluven på många olika vis när det kommer till den här boken. Handlingen utspelar sig under ett drygt års tid trots att boken ”bara” är 300 sidor lång. Jag har personligen lite svårt för att böcker går så pass snabbt framåt.

Vilken genre är När hundarna kommer?

När hundarna kommer

Författare Jessica Schiefauer
Förlag Bonnier Carlsen
Genre Skönlitteratur barn och ungdom
Format Ebok (EPUB)
Språk Svenska

När hundarna kommer Isak karaktärsbeskrivning?

Isak är en lugn person, men gillar att irritera sin bror, Anton. Däremot verkar han inte vara en speciellt social person eftersom författaren aldrig nämner några vänner till honom. Men en bit in i berättelsen börjar han…

Vad har sjön för betydelse i När hundarna kommer?

Älskar det, skyr alla som försöker säga att det kanske inte är bra, att ge allt, att man måste tänka på sig själv, vara en egen person med en egen väg. Och sen kommer hundarna. Beskrivningar av sjön används både som symbol för det mänskliga psyket, läkande och som tidens gång.

När hundarna kommer huvudkaraktärer?

Boken handlar om bröderna Isak och Anton och deras liv i en småstad någonstans i Sverige. Isak är den äldre brodern och hans stora mål i livet är att hitta någon att älska. Anton är yngre än Isak men är längre och större än honom. Anton är också på jakt efter något, men det är i första hand vänskap.

När hundarna kommer sjöns betydelse?

När hundarna kommer Antons kompis?

Isaks lillebror Anton och en kompis till honom misshandlar en pojke till döds. Anton, som är ganska tillbakadragen, men som på ett obehagligt sätt verkar njuta av att utöva våld och som skaffat sig kompisar med nymazistiska sympatier som njuter av detsamma.

När hundarna kommer beskrivning av Simon?

Utan en vacker labrador. Simon med långt hår i hästsvans och silverring i örat, en sådan som folk tycker är snygg. Som tjejerna tittar efter. ”Din hund verkar sjuk” säger Simon.

När hundarna kommer tidsperspektiv?

När hundarna kommer utspelar sig i en annan tid, men ändå inte. En namnlös svensk småstad, på 90-talet. En flicka som aldrig varit kär, en pojke som aldrig blivit sedd.

När hundarna kommer ester och Isak relation?

När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv. Ester sover allt oftare över i Isaks pojkrum, äter frukostmackorna vid hans köksbord. Isak har en lillebror som heter Anton.

https://www.youtube.com/watch?v=FqD60We5neA

Share this post