Trendig

Finns det nagon tyst AC?

Finns det någon tyst AC?

Tystgående AC med Silent Mode Whirlpool PACW212CO är en AC som kan hjälpa till att kyla ner hemmet vid behov. Modellen är dessutom tystgående tack vare Silent Mode-inställningen. Detta läge använder en lägre fläkthastighet och håller därför en ljudnivå på max 48 dB.

Vilken portabel AC är bäst?

Bäst i test. Woods. Woods Cortina Silent 12K. Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2021. Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.

  • Bästa premium. Electrolux. Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW. Högt betyg på test hos Råd & Rön.
  • Bästa för små rum. Whirlpool. PACW29COL Portabel Luftkonditionering. Testvinnare hos Taenk 2021.
  • Vad kostar en portabel AC i drift?

    Energiförbrukningen med en portabel AC ligger oftast mellan 0,8 – 1,0 kW/timme. Om man utgår från ett generellt elpris på 1,3 kr/h så landar kostnaden för portabel AC på ungefär 25 – 31 kr per dag, eller 8 – 10,4 kr per natt. För en hel veckas konstant drift blir priset för portabel AC ungefär 175-217 kr.

    Hur högt låter en AC?

    En fast installerad AC eller luft-luftvärmepump har ofta en lägsta ljudtrycksnivå på runt 20 dB.

    Finns det luftrenare med AC?

    Luftrenare, avfuktare och aircondition för hemmet Vill du förbättra din hemmiljö? Hos Electrolux Home hittar du inom segmentet Klimat och AC alltid ett stort utbud av portabel AC, luftrenare och avfuktare.

    Vad kostar en AC per dag?

    Prisexempel kostnad för AC i villa Kostnad för AC i olika stora villor. Dessa kostnader baseras på ett elpris om 1,2 kr/kWh och visar ungefärlig kostnad i timmen. Första bilden visar ett hus som är 45 kvadratmeter stort, där kostnaden beräknas till omkring 0,76 kronor per timme.

    Hur mycket kostar det att ha AC på?

    Priset varierar mellan ca. 8000kr och 25000kr. Installationspriset som tillkommer ligger på mellan ca 5900kr och 8600kr. På installationsbeloppet kan man använda ROTavdrag om det önskas.

    Hur mycket låter en portabel AC?

    Electrolux. Kapaciteten på 2600 W är ett bra riktvärde mot andra modeller och ljudnivån går upp til 64 dB med högsta fläktläge. För att vara en portabel AC krävs det hjul under vilket även denna har som gör att du kan flytta den till de ytor eller rum som behöver kylas ner.

    Vilken AC är tystast?

    Electrolux EXP26U338CW blir vår testvinnare för kategorin portabel AC i mellanklassen. Den har den högsta kapacitet vad gäller hur stor yta den kan kyla och den är även klart tystast.

    Kan man använda portabel AC utan slang?

    En sak som kan lyftas som en fördel för en luftkylare gentemot en portabel AC är att de fungerar utan slang som leder bort utblåsluften. Detta ger en fördel då du har hela enheten inne i rummet, till och med i rum utan fönster.

    Måste man ha slang till AC?

    En portabel AC måste inte ha en slang, men de mer effektiva modellerna använder oftast en slang för att effektivt avleda den varma luften.

    Får man ha AC i hyreslägenhet?

    Får man installera AC i lägenhet? Det är okej att installera portabel AC i lägenhet, men med fast AC kan det vara svårare. En fast installerad AC kräver en större installation som gör en viss åverkan på bostaden och behöver därför ett godkännande från föreningen.

    Vilken portabel AC är tystast?

    Woods Cortina Silent G är en portabel AC som bland annat har fått bäst i test i Aftonbladets stora test av luftkonditionering under 2019. Enligt deras test så var denna luftkonditionering den mest tystgående modellen med en låg ljudnivå mellan 53 till 64 dB beroende på inställning.

    Måste man fylla på portabel AC?

    Man bör då kunna kolla hur mycket kylmedium det ska vara i apparaten, när man fyller, för blir det för mycket så kyler det sämre och kan slita på apparaten. Blir det för lite så kyler det också dåligt. Bäst kyla blir det ofta med nog med kylmedium i apparaten, men hellre närmare den nedre gränsen än den övre.

    Vad ska man tänka på när man köper en portabel AC?

    Hur mycket en portabel luftkonditionering kyler beror bland annat på dess kylkapacitet. För referens kan en portabel AC med kyleffekt på 2,6 kW vara lämplig för rum mellan 11-20 m², medan en produkt med kylkapacitet på 3,5 kW kan klara ytor upp till 35m².

    Varför slang till AC?

    Längre slang innebär större motstånd att skicka ut den varma luften. Kan, i mina lekmannaöron, då leda till att den får sämre effekt samt, i värsta fall, kan bli överhettad, gå sönder.

    Är portabel AC bra?

    Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW är en portabel AC som kom på en tredjeplats hos den oberoende testkällan Råd & Rön. Den mindre modellen Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW har också fått bra betyg på Råd & Rön och utsetts till testvinnare hos Bäst-i-test.se.

    Share this post