Trendig

Hur fallar man upp byxor?

Hur fållar man upp byxor?

Så här gör du:

  1. Börja med att mäta hur mycket av byxorna du vill lägga upp.
  2. Nåla den önskade längden och prova så det känns rätt. Vänd byxorna ut och in och stryk fållen så att det bildas ett tydligt veck.
  3. Ta bort nålarna.
  4. Klipp av överbliven fåll.
  5. Klart!

Hur syr man fåll?

Börja med att overlocka eller zick-zacka sömmen, vik sen upp fållen och pressa. När man syr en osynlig söm på en fåll är det bra att låta fållen vara minst 3 cm bred. Sy från vänster till höger, men stick in nålen så som bilderna visar. Om tyget på bilderna ligger vågrätt, brukar jag hålla tyget lodrätt.

Hur lägger man upp ett par byxor?

Med hjälp av snabbfållningsbandet och ett strykjärn kan du korta bland annat byxor, kjolar och gardiner utan att sy. Nåla upp fållen och stryk sen så att du får en pressad linje att följa. Dra av skyddspappret och lägg bandet i fållen, bandet får inte sticka ut utanför tyget.

Hur syr man in ett par byxor?

Nåla ihop byxorna och använd två nålar för att markera var den nya sömmen ska sitta. Sy raksöm från linningens topp till punkt A. Sy raksöm från punkt A till punkt B och snedda så att den nya sömmen möter den gamla. Klipp ned överflödigt tyg men spara 1 cm.

Hur kortar man jeans?

Om du vill behålla så mycket som möjligt av längden på jeansen, klipper du bara precis ovanför sömmen. Vill du ha kortare jeans, kan du klippa längre upp! Om du vill ge dina jeans en franskant utan att jeansen blir kortare, kan du sprätta upp sömmen i stället för att klippa av jeansen.

Hur gör man byxor?

  1. Lägg en framdel mot en bakdel med rätsidorna inåt och sy yttre bensöm och inre bensöm med en töjbar söm.
  2. Sy andra benet likadant och sväng sedan det till rätan.
  3. Sätt nu in det benet i det andra benet som fortfarande har rätan inåt.
  4. Sy grensömmen hela vägen med töjbar söm.
  5. Sväng ut byxorna.
  6. Fålla byxorna nertill.

Vad är fålla?

Betydelse: Af spröten eller flätverk kringstängd plats på marken, för boskap. Betydelse: Invika och hopsy kanter på tyg.

Vad kostar det att sy upp ett par byxor?

Att sy upp ett par byxor kostar vanligen mellan 80 och 150 kronor.

Vart kan man sy upp byxor?

2: Sy upp för långa byxor Har du för långa byxor så bör du omedelbart ta dem till en skräddare, för få saker får dig att se så slapp och ovårdad ut som ett par långa och bylsiga byxor.

Hur syr man in ett par kostymbyxor?

De allra flesta kostymbyxor har vad man kallar för sömsmån, vilket är lite extra tyg som dels underlättar när man syr plagget, men som också kan användas för att lägga ut/förstora byxorna. Oftast är inte sömsmånen mer än 1-2 cm, så det är med andra ord ganska begränsat hur mycket större du kan göra ett par kostymbyxor.

Hur kan man göra byxor mindre?

Tvätta dem absolut inte varmt, eller torktumla för att krympa dem. Risken är att du förstör stretchfibrerna. Detta gör att jeansen blir ännu större. Lägg dem istället i riktigt kallt vatten någon timma.

Share this post