Frågor

Vad ager Antonia Axelsson?

Vad äger Antonia Axelsson?

Axel Johnson-koncernen består i dag av Axel Johnson International, AxSol, KICKS, Martin & Servera, Novax, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood (ägarandel 50,1 %) och Dustin (ägarandel 27,3 %). Axel Johnson ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj.

Vem skrev runt omkring är utsikten fri?

Visar alla böcker av Axel Lundegård.

Vem äger Nordstjernan?

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser bildades 1947 av Generalkonsul Axel Ax:son Johnson (1876-1958) tillsammans med hans hustru Margaret (1887-1966). Idag är stiftelserna Nordstjernans största aktieägare och innehar 99 procent av rösterna och 86 procent av kapitalet i Nordstjernan.

Vem äger Åhlens City?

1988 köps Åhléns av Axel Johnson AB, som ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj.

Har Nordstjernan?

Nordstjernan har ett flexibelt ägarmandat och investerar i såväl noterade som onoterade bolag där vi kan vara ensam ägare, största ägare, samägare eller bara en betydande ägare. Nordstjernan har dock oavsett ägarroll ett tydligt fokus på värdeskapande och att nå bolagets bästa potential.

Vilket bolag äger Åhléns?

Finns Åhléns bara i Sverige?

Åhléns AB är ett svenskt detaljhandelsföretag med huvudkontor på Ringvägen 100 i Stockholm, som ingår i Axel Johnsongruppen. Det grundades år 1899 av Johan Petter Åhlén och Erik Holm.

Vad är Åhléns affärside?

Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt.

Vem startade Åhléns?

Johan Petter Åhlén
Erik Holm
Åhléns/Grundare

Hur många Åhléns finns i Sverige?

Åhléns är ett varuhus för alla. Företaget har 80 miljoner kunder varje år och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken med över 60 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.

Finns Åhléns utanför Sverige?

Idag har vi 6 varuhus och med Väla blir vi 7 varuhus. De övriga ligger i Västerås, Norrköping, Södertälje, Sundsvall och Örebro – samt en mindre pop up i Sickla utanför Stockholm.

Share this post