Blogga

Nar gick Opel med i GM?

När gick Opel med i GM?

Opel köptes upp 1929 av amerikanska General Motors som ägde Opel till mars 2017 då franska Groupe PSA köpte Opel. Idag är en Opel en del av koncernen Stellantis. Opel är framförallt en volymbilstillverkare och tillhör sedan länge Europas stora tillverkare.

I vilket land tillverkas Opel?

Huvudsäte Rüsselsheim, tyskland Under Andra Världskriget förstördes delar av Opelfabriken i Rüsselsheim och när man skulle uppta tillverkningen igen efter kriget så fick man först bygga upp fabriken igen. Fabriken är Opels första och största fabrik och i Rüsselsheim har även Opel sitt designcentrum och huvudkontor.

Vad heter Opel i Australien?

Vauxhalls märke som flagga. Vauxhall ingår i General Motors och tillverkar numera enbart egna versioner av Opels modeller. Vauxhallmodellerna skiljer sig enbart genom en egen Vauxhallgrill.

Är Opel en tysk bil?

Det tyska bilmärket Opel (fullständigt namn är Adam Opel AG) grundades 1862 av Adam Opel. Till en början tillverkade Opel symaskiner, för att sedan börja producera cyklar 1886. 1899 lanserades den första bilen.

Är Vauxhall Opel?

Vauxhall är ett brittiskt bilmärke som tillverkats sedan 1903. Det köptes 1925 av amerikanska General Motors (GM) som ägde det till mars 2017 då det såldes vidare till franska PSA Peugeot Citroën och tillverkar numera enbart egna versioner av Opels modeller.

Vad heter Opel i USA?

Opel säljs inte i USA, men nu kan amerikaner ändå köpa både Insignia och nya Astra i sitt hemland. Förklaringen är att bilarna då heter Buick. På Detroitsalongen är det premiär för Buick Verano, som är en lätt förklädd Opel Astra.

Vad står Ford för?

Alla nyheter om Opel. Det tyska bilmärket Opel (fullständigt namn är Adam Opel AG) grundades 1862 av Adam Opel. Till en början tillverkade Opel symaskiner, för att sedan börja producera cyklar 1886. 1899 lanserades den första bilen.

Vem har köpt Opel?

Ämnen i artikeln: GM Opel General Motors Visa fler… Nu står det klart att PSA Peugeot Citroën köper Opel samt Vauxhall av General Motors. Motsvarande 21 miljarder kronor kostar det fransmännen att bli ägare av det tyska bilmärket samt det brittiska.

När tog GM över Saab?

Den 26 januari 2010 gick GM trots allt med på att sälja Saab Automobile till Spyker Cars efter att företagets VD Victor Muller försäkrade att man hade gjort sig av med den kontroversielle ryska affärsmannen Vladimir Antonov som delägare och långivare och att den svenska regeringen gick med på att stå som garant för ett …

Vilka bilmärken äger General Motors?

Nuvarande

  • Buick.
  • Cadillac.
  • Chevrolet.
  • GMC.

Vem köpte Saabs konkursbo?

Den 13 juni 2012 meddelas att elbilskonsortiet National Electric Vehicle Sweden köper Saabs konkursbo.

Share this post