Allmänning

Vem finansierar Northvolt?

Vem finansierar Northvolt?

Finansieringen leddes gemensamt av de nya investerarna AP-fonderna 1-4 via det samägda bolaget 4 to 1 investments och OMERS – en av Kanadas största pensionsförvaltare, tillsammans med befintliga investerare – inklusive Goldman Sachs Asset Management och Volkswagen Group.

Vem får batterifabriken?

Göteborg vann dragkampen om den nya batterifabrik som Northvolt och Volvo Cars ska bygga. Investeringen bedöms till 30 miljarder.

Hur köpa aktier i Northvolt?

Kan man investera i Northvolt aktie? För att du som privatperson ska kunna köpa aktier i ett bolag krävs att det är noterat på börsen. Majoriteten av de bolag som finns att följa här hos Börskollen är (eller håller på att bli) börsnoterade, men vi har också ett antal bolag i vår databas som fortfarande är onoterade.

Hur stort ska Northvolt bli?

Byggnaden Northvolt Ett blir på drygt 500 000 kvadratmeter när allt blir färdigt. OM DET INTE säger dig så mycket så har Hanna Hedlund en bra jämförelse: – Det finns kartor som visar att Northvolt Ett blir ungefär lika stort som hela Gamla Stan i Stockholm, säger hon.

När blir Northvolt börsnoterat?

I juni 2021 sade grundaren och vd Peter Carlsson till Di att en börsnotering av Northvolt kommer att ske, men antyder att det inte kommer att ske inom de närmaste åren.

Vart hamnar Northvolt?

Från början fanns ett tiotal orter med i urvalet, men nu bekräftar Volvo och Northvolt att fabriken ska byggas i Göteborg, närmare bestämt hemma hos Volvo i Torslanda, med början nästa år. Batterifabriken ska tas i drift år 2025 och kommer att skapa omkring 3 000 nya arbetstillfällen.

Var kan man köpa Northvolt?

Olika sätt att investera i Northvolt Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan till exempel investera direkt i metaller, litium eller bolag som till jobbar med Northvolt på ett eller annat sätt.

Vad heter Northvolt aktier?

Verksamhet:

Ägare: Bland investerarna finns pensionsfonderna AP1, AP2, AP3 och AP4, vidare återfinns Goldman Sachs Asset Management, Volkswagen Group, OMERS Capital Markets.
Lista: Nasdaq Stockholm
Status: Kommande
Tid: Ingen tidsplan angiven
Värdering: Omkring 100 miljarder kronor i juni 2021.

Share this post