Allmänning

Varfor Toyota Corolla?

Varför Toyota Corolla?

Corolla har en kraftfull och dynamisk exteriör, som kan göras ännu mer iögonfallande med tillval av lackfärg i Bi-tone. Den är designad med utgångspunkt i din komfort för att du ska resa tryggt och bekvämt.

Vad betyder Corolla?

Corolla är ett släkte av snäckor. Corolla ingår i familjen Cymbuliidae.

När kom nya Toyota Corolla?

Det säljs 3 700 exemplar av Corolla varje dag, enligt ett pressmeddelande från Toyota. 2007 ersattes kombicoupé-varianten av Corolla i Europa av Auris. En högbyggd MPV-variant av Corolla hette fram till 2009 Corolla Verso. Under 2018 meddelades modellnamnet Auris läggs ned och ersätts av Corolla, med lansering 2019.

När kommer Toyota Yaris Cross till Sverige?

Yaris Cross kommer att tillverkas parallellt med vanliga Yaris vid Toyotas produktionsanläggning i Valenciennes i Frankrike. Prognosen är 150 000 bilar per år vilket innebär en segmentsandel om mer än åtta procent. Lansering i Europa och Sverige planeras till början av 2021.

När kommer Toyota 2022?

I samband med det bekräftar Toyota också att elbilen kommer till Sverige under mitten av 2022. Man kommer också introducera nya typer av leasingprogram som ska göra köpet ännu enklare och tryggare för de kunder som skaffar en elbil för första gången. Toyota bZ4X kommer både i en fram- och fyrhjulsdriven version.

Hur många mil går Toyota Corolla hybrid?

Teknik
Räckvidd 96 mil (WLTP) på bensin (beräknad)
Vridmoment 142 Nm vid 3600 varv vid hybriddrift
Acceleration 0-100 km/h 11,1 s vid hybriddrift
Toppfart 180 km/h vid hybriddrift

Vad kostar nya Toyota Corolla?

Nu har Toyota i Sverige presenterat prisbilden för nya Corolla – både femdörrars halvkombin och kombimodellen Touring Sports. Priset för instegsmodellen av halvkombin i hybridutförande är 219 900 kronor, för kombin 10 000 kronor extra. Vill man ha utan elassistans är instegspriset 184 900 kronor.

Finns Toyota Corolla som laddhybrid?

Corolla säljs redan som laddhybrid i Kina, bland annat under modellnamnet Levin. Det har den gjort sedan andra halvan av 2019. Toyota är även på gång att introducera elbilar på europeiska marknaden.

Hur bra är Toyota Yaris Cross?

Det är trivsamt bakom ratten och den höga karossen ger bra överblick i trafiken. Man behöver inte heller oroa sig för att vännerna i baksätet sitter ihopträngda. För att vara en så liten bil är det gott om utrymme. Yaris Cross riktar sig både till unga och äldre aktiva som inte har samma behov som storfamiljen.

Share this post