Populära

Ar Rosengard sakert?

Är Rosengård säkert?

Rosengård har en brottslighet på 15 brott per 100 invånare.

Vad heter herrgården på Skansen?

Skogaholms herrgårdsbyggnad uppfördes på 1680-talet med säteritak och timmerväggar som var rödfärgade. Fönstren var små med blyinfattade rutor. På 1790-talet moderniserades byggnaden. Väggarna putsades och gulmålades för att se ut som fransk sandsten, och man tog upp större fönster.

Hur är det att bo i Rosengård?

Stor otrygghet bland kvinnor. Brå gjorde i våras en undersökning med 1200 boende på Rosengård och i Botkyrka, utanför Stockholm. Den visade att 57 procent av kvinnorna i områdena trivs bra, men samtidigt känner sig bara 34 procent trygga i området.

Är Rosengård en förort?

Trots att Rosengård ligger relativt nära centrala Malmö, betraktas området som en förort och är kanske Sveriges mest segregerade stadsdel. De flesta som bor i Rosengård har svårt att definiera sig som svenskar, trots att många har svenskt medborgarskap, och till och med är födda här.

Vilka områden i Malmö ska man undvika?

I Malmö är fyra områden med på listan i år. Tre av dem är särskilt utsatta områden – södra Sofielund (Seved), Rosengård söder om Amiralsgatan och Nydala/Hermodsdal/Lindängen – och ett är ett så kallat riskområde – Holma/Kroksbäck/Bellevuegården.

Hur är det att bo i Rörsjöstaden?

Rörsjöstaden är en väldigt populär stadsdel att bo i och trots att Malmös citypuls ligger endast fem minuter bort, så upplevs det som ett rofyllt och familjärt område. Rörsjöstaden är uppbyggt kring boulevarden Kungsgatan som löper från Värnhemstorget i Öster och ner till Amiralsgatan.

Var vill man inte bo i Malmö?

Lugnt område men ändå förhållandevis nära city och närhet till beachen och havet. Innerstaden funkar också om man gillar mycket folk och liv. Områden du inte ska bo i: Rosengård, Lindängen, Holma, Gullvik osv. De flesta stadsdelarna i södra och östra Malmö med andra ord.

Var ska man inte bo i Malmö?

Är det farligt i Malmö?

Upplevd otrygghet och problembild Känslan av otrygghet hos Malmöborna är fortsatt hög men varierar över tid. Sedan 2017 noteras en viss nedgång i andelen som oroar sig över att utsättas för brott. Oron att utsättas för någon typ av brott har minskat 2021 (71,8%) jämfört med 2020 (73,5%).

Share this post