Frågor

Vad far du for tankar om foretagskulturen inom IKEA?

Vad får du för tankar om företagskulturen inom IKEA?

De vägleder oss i vår vardag på jobbet i allt från hur vi behandlar människor och planeten till hur vi fattar beslut – stora som små. Samhörighet eller ”Tillsammans” är viktigt för oss. Faktum är att det ligger i hjärtat av IKEA kulturen.

Vad är det som kännetecknar IKEAs starka företagskultur?

Inom IKEA betonas människor och man är mån om relationer både externt och internt. Mycket tid läggs därför på varje rekrytering eftersom det är högst betydande att alla anställda, ledare och medarbetare, delar organisationens grundläggande värderingar. Inom IKEA ses de som sätter sig på tvären som en tillgång.

Vad betyder IKEAs kultur för företagets framtida utveckling?

Ikea är känt för att ha en mycket stark företagskultur. Denna kan ses som en förlängning av den anda och de trossatser som Ingvar Kamprad skapade under Ikeas tidiga år. Vad han säger och anser ses som ett viktigt rättesnöre för medarbetarnas handlingssätt.

Vilken kultur har IKEA?

Eftersom IKEA är ett internationellt företag kan man förvänta sig att de anställda är präglade av nationella värderingar som är annorlunda den svenska nationalkulturen. Risken är då att IKEAs värden inte tolkas som är avsett enligt företagsledningen eller också att medvetenheten om kulturen blir låg.

Vad har IKEA för organisationsform?

IKEA är ett företag som har expanderat i snabb takt och företaget bör räknas som synnerligen framgångsrikt. Att som en multinationell koncern välja att behålla kärnverksamheten i en liten by som Älmhult är tämligen unikt, och gör studieobjektet än mer intressant.

Vad betyder Ingvar Kamprad för IKEAs kultur?

Med hjälp av engagerade medarbetare på IKEA som delar värderingarna, hävdade Ingvar. Han förstod att en stark kultur inom företaget både skulle inspirera och utmana de anställda. Kulturen skulle ge arbetet en större mening än att bara vara en födkrok.

Vad betyder Ingvar Kamprad för företagets kultur?

I IKEA:s barndom bjöd Ingvar Kamprad personalen på utlandssemestrar. Under dessa gemensamma resor, för många den första utlandsresan, utvecklades mycket av den sammanhållning och speciella IKEA-anda, som sedan så starkt bidragit till företagets enorma framgång.

Share this post