Frågor

Vem ager skeppet Gotheborg?

Vem äger skeppet Götheborg?

Ostindiefararen Götheborg har ny ägare. Logistikföretaget Greencarrier har köpt alla aktier i Svenska ostindiska companiet AB av Stiftelsen ostindiefararen Götheborg. Syftet med köpet är fler resor till och mer handelsverksamhet med Asien.

Vart seglade Ostindiefararna?

Ostindiefarare var handelsfartyg (ofta beväpnade) som seglade mellan Europa och Asien, främst Kina, på 1700-talet. Dagens Götheborg började byggas på 1990-talet. Det är en kopia av ett fartyg som gick under i Göteborgs hamninlopp 1745.

När byggdes skeppet Götheborg?

11 juni 1995Ship Götheborg / Byggår

När kommer skeppet Göteborg till Stockholm?

Torsdag 26 augusti 2021, kl. 16.00, anlöper Ostindiefararen Götheborg till Stockholm. Det är första gången på sex år som skeppet seglar, och seglingen är startskottet för den stora resan till Asien som skeppet kommer att göra under nästa år, 2022.

Var är skeppet Göteborg?

SkeppetGbg. Skeppet GBG är en livescen, restaurang & musikstudio på övre plan i Sjömanskyrkan. De olika delarna förenas i Stora Salen där scenen och vår resturang med fullständiga rättigheter finns.

Vad hände 12 sep 1745?

12 SEPTEMBER 1745: Ostindiefararen Götheborg II förliser vid Hunnebådan i Göteborgs hamninlopp. Delar av lasten bärgas. 1800-TALET: Ytterligare bärgningar genomförs. 140 ton ostindiskt porslin tas upp.

När är Ostindiefararen i Stockholm?

När lämnar ostindiefararen Götheborg Stockholm?

Skeppet lämnade Göteborg måndagen 16 augusti, kl 16.00, och seglingen tur och retur Göteborg till Stockholm tar cirka 20 dagar. Lördag 4 september avseglar skeppet från Stockholm, för att återkomma till Göteborg söndag 12 september 2021.

När sjönk ostindiefararen Götheborg?

Skeppet är en replika av den ostindiefarare som år 1745 sjönk utanför Göteborgs hamninlopp, byggd i våra dagar med dåtidens verktyg och byggmetoder. Sedan jungfruresan till Kina, år 2005–2007, har skeppet genomfört totalt nio olika expeditioner runt om i världen.

Share this post