Allmänning

Hur sager man upp Stockholms elbolag?

Hur säger man upp Stockholms elbolag?

Stockholms Elbolag AB tillämpar ångerrätt enligt distansavtalslagen. En privatkund kan ångra sig genom att kontakta kundservice inom 14 kalenderdagar, dock tidigast från den dag då Kund fått föreskriven information om sin ångerrätt, muntlig som skriftlig. 7. Avtalsperioden framgår av Elavtal.

Vad är elpriset?

Vad ingår i elpriset

  • Elpris – den el du förbrukar. Du kan själv påverka hur mycket du betalar för din förbrukning.
  • Elnätsavgift – en fast abonnemangsavgift och en rörlig överföringsavgift.
  • Skatter – i det totala elenergipriset ingår skatt och myndighetsavgifter med cirka 30-40 procent.

Hur är Stockholms elbolag?

Stockholms Elbolag finns sedan september 2019 med på Svensk Handels Varningslista. Där varnar Svensk Handel för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.

Kan elbolag bryta avtal?

Om du har ett tidsbestämt avtal med ditt elhandelsföretag bör du inte byta före avtalstidens slut. Gör du det ändå är det ett avtalsbrott och du kan bli skyldig att betala en ersättning (så kallad lösen-/brytavgift) till tidigare elhandelsföretag. Byte av elhandelsföretag kan registreras varje dag i månaden.

Vad är el till inköpspris?

Vid elavtal som benämns ”El till inköpspris” förväntar sig konsumenten ett elavtal utan påslag på priset och utan avgifter. Att benämna ett avtal el till inköpspris eller med liknande formuleringar när det tillkommer avgifter och påslag är enligt Konsumentverket vilseledande och otillbörlig marknadsföring.

Vad händer om man bryter ett elavtal?

Att bryta ett elavtal innebär att man upphäver en kontraktsförbindelse innan löptiden har löpt ut. Detta gäller bara för avtal som du själv ingått och INTE ett tillsvidare avtal eller anvisat avtal, då man alltid har rätt att byta.

Share this post