Trendig

Kan man satta pa Skins pa vanliga skidor?

Kan man sätta på Skins på vanliga skidor?

Enkelt förklarat gör du om din vanliga klassiska skida till en vallningsfri med hjälp av IntelliGrip® Skin. Längden på IntelliGrip® Skin justeras genom att klippa baktill. Om du använt klister som fästvalla på din skida ska du rengöra den innan du monterar IntelliGrip® Skin.

Vad heter skyddet under skidan?

Skinskidor är som en vanlig traditionell längdskida men skillnaden är att där du i vanliga fall lägger fästvallan så sitter det en stighud (skin) infräst i belaget. Det ersätter alltså den traditionella fästvalla och ger dig ett riktigt bra fäste när du är ute och åker.

Hur vallar man skidor med skins?

Du lägg er ett rejält lager valla på skidans glidyta och fördelar vallan jämt över glidytan. Vänta därefter tills vallan torkat, borsta de vallade partierna med en nylonborste och ge dig ut i spåret. Tänk dock på att läsa bruksanvisningarna för just din valla innan du börjar.

Får inget fäste längdskidor?

Dåligt/inget fäste Glöm inte att rengöra och slipa belaget ordentligt innan fastställning. 2. Skidorna är för hårda. Lägga till ett nytt lager av fästtejp (10-15 cm) i mitten av fästzonen.

Vilka vallor ska man ha till slalomskidor?

Valla för olika temperaturer

0c till +10c Swix Red Liquid – Kolla pris här (Varma temperaturer)
+1c till -6c Swix Violet Liquid – Kolla pris här (Allround)
-4c till -15c Swix Blue Liquid – Kolla pris här (Kalla temperaturer)

Vad är glidvalla?

Glidvalla till skidvallning Glidvalla används för att ge dina längdskidor ett bra glid, vilket är avgörande både för att du ska kunna prestera på topp och för att du ska ha roligt ute i längdspåren.

Måste man ha Grundvalla?

Vid öppet vatten är det i regel hög luftfuktighet innan isen lagt sig. Snökristallerna Om det är grova och hårda snökristaller, så måste du ha en grundvalla som gör att fästvallan sitter kvar.

Share this post