Frågor

Hur lange haller harborttagning med laser?

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Beroende på vilken behandling du gör får du olika resultat. Hårborttagningen är oftast permanent efter 3-4 behandlingar. För övriga behandlingar behålls effekten längre med hjälp av god hudvård och användande av solskydd. De flesta behandlingar kan behöva upprepas vid behov, oftast efter cirka 1 år.

Är hårborttagning med laser permanent?

Laser är den metod som ger det bästa resultatet för permanent hårborttagning. Att lasra bort hår är den kraftigaste och mest effektiva behandlingen, även i jämförelse med IPL som inte är en lika.

Vad händer med håret efter laserbehandling?

Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter två till tre månader efter behandlingen. Då är det dags för nästa hårborttagningstillfälle med laser. Ofta fortsätter håren att växa ett par dagar efter laser-hårborttagningen eller så stannar de av.

Vilken laser är bäst för Tatueringsborttagning?

Boka in en tatueringsborttagning hos oss. Q-Swiched Yag Laser är den mest effektiva och säkra utrustning som finns för att ta bort oönskade tatueringar eller pigmentfläckar. Behandlingen skadar inte huden. Därför kan metoden användas även i ansiktet.

Hur ofta kan man göra laser?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt.

Är vaxning permanent?

Resultatet utav detta är att hårsäcken inte kan producera mer hår. Detta leder till ett permanent hårfritt resultat men det finns fortfarande några nackdelar, vilket ofta är en anledning till att folk väljer vaxning istället. Det första är att behandlingen inte är billig.

Vad ska man tänka på efter laser?

Efter en laserbehandling – viktigt att tänka på Var försiktig med att sätt igång blodcirkulationen. Med andra ord, undvik träning, bastubad och liknande aktiviteter under de första 24 timmarna efter behandling. Vid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår.

Kan man få tillbaka hår efter laser?

Man kan aldrig säga att man inte får tillbaks något hår. Vid hormonella förändringar etc, kan hårceller stimuleras och på så vis kan ny hårväxt börja växa. Lång forskning visar att hår som behandlats med IPL/Laser inte växer tillbaks.

Hur många laserbehandlingar behövs tatuering?

Antalet behandlingar som behövs beror på hur länge tatueringen suttit, antalet färger och hur djupt den trängt ner i huden. Det går inte i förväg att säga hur många behandlingar som behövs. Det kan variera mellan 6-12 behandlingar. Behandlingarna görs med 8-16 veckors mellanrum.

Hur många laserbehandlingar behövs för hårborttagning?

Generellt behövs 6-8 behandlingar, med ca 1 månads mellanrum mellan behandlingarna. Exakt hur många som behövs är svårt att säga, då det är olika från person till person, hårfärg, område som ska behandlas, samt hur kraftig hårväxt personen har.

Share this post