Ny

Vad tacker forsakring badrum?

Vad täcker försäkring badrum?

Du kan få ersättning från villaförsäkringen för skador på byggnaden som uppstår genom att vatten läcker från rör och kopplingar för vatten, värme och avlopp eller från någon anordning eller installation som är ansluten till dem. Försäkringen ersätter också läckageskador i våtutrymmen (badrum, toalett och tvättstuga).

Hur fungerar badrumsrenovering?

Dragning av el och annat ”bakom väggarna. Flytspackling och tätskikt (extremt viktig del av arbete i badrum eller andra våtrum). Anläggning av golvvärmeslingor om det ska finnas. Plattsättning (allts kakling, helt enkelt)

Hur länge gäller ett Våtrumsintyg?

Väljer du att anlita en hantverkare kommer du att få ett våtrumsintyg av hantverkaren när arbetet är utfört. Detta våtrumsintyg innebär att du får 10 års garanti på badrumsrenoveringen. Det är hantverkarens firma som du vänder dig emot ifall du skulle få problem med ditt badrum.

Vad får man inte göra själv i badrum?

Är det OK och tillåtet? Om arbetena utförs fackmässigt och tekniskt följer gällande branschregler finns det ingen ”lagstiftning” som förbjuder att våtrumsarbetena utförs av en privatperson utan formell behörighet och kompetens. Däremot rekommenderas starkt att anlita ett GVK-auktoriserat företag.

När behövs Våtrumscertifikat?

För dig som arbetar med våtrum är ett våtrumscertifikat därför ett måste, både för din egen skull och för kundernas. Du som är hantverkare och vill erhålla ett våtrumscertifikat kan antingen bli behörig enligt BBV, Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum, eller auktoriserad enligt GVK, Svensk Våtrumskontroll.

När kom Våtrumscertifikat?

Om våtrumscertifikat, BBV och GVK Byggkeramikrådet har funnits sedan 1989. Ett företag som har våtrumsbehörighet enligt BBV har rätt att utfärda ett kvalitetsdokument till kunden, som visar att våtrummet är byggt på ett fackmässigt korrekt sätt.

Share this post