Rekommendationer

Hur larmar jag vart gemensamma nodnummer 112?

Hur larmar jag vårt gemensamma nödnummer 112?

Filmen beskriver vilka situatuioner vårt gemensamma nödnummer 112 ska användas i. Du lär dig också vilka olika resurser du når och vad som är viktigt att tänka på. Filmen är 3.21 min lång.

Hur fungerar 112 appen?

Det här gör 112-appen Om du ringer genom att trycka på knappen ”Ring 112” inne i appen skickas automatiskt din GPS-position till SOS Alarm samtidigt som du pratar med dem och berättar vad som hänt. Du behöver alltså inte veta exakt var du är, utryckningen hittar ändå!

Vad frågar SOS?

Under tiden som hjälpen är på väg kan SOS-operatören behöva ställa fler frågor för att förbereda och förmedla mer information till de hjälpresurser som är på väg. Några exempel på frågor: Vad har hänt? Var har det hänt?

När kom 112 till Sverige?

År 1995 ändrade företaget namn till SOS Alarm Sverige AB, i dagligt tal SOS Alarm, vilket fortfarande är företagets namn. Den förste juli 1996 introducerades i Sverige det gemensamma nödnumret 112. Idag finns det 14 SOS-centraler i Sverige som sammanlagt dygnet runt tar emot runt 3 miljoner nödsamtal varje år.

Hur laddar man ner 112 appen?

Med 112-appen får du snabb, relevant och pålitlig information vid händelser som inträffar i din närhet. Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android i App Store och på Google Play.

Hur laddar man ner SOS appen?

Appen heter SOS Alarm och är gratis. Den kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

Vad ska du först uppge när du ringer SOS?

Det är viktigt att berätta vad som har hänt och var det har hänt. Helst ska du även berätta vem du är som ringer för att ge SOS operatö ren så mycket information som möjligt.

Kan 112 Se min Location?

Nu är det möjligt för SOS Alarm att med hjälp av GPS-positionering automatiskt se varifrån en person ringer med en smarttelefon vid nödsamtal. Med den här nya tekniken skickas alltså automatiskt uppgifter till SOS Alarm om var du befinner dig när du ringer 112 med en smart telefon.

Varför fungerar inte SOS appen?

Har du tillåtit och satt igång platsinformation? Det ställer du in i mobilens inställningar, inte i appen. Du måste först tillåta att mobilen skicka platsinformation. Sen kan du ställa om appen alltid ska ha koll på din position eller endast då appen används.

Share this post