Allmänning

Hur lagger man parkeringsskiva?

Hur lägger man parkeringsskiva?

Parkeringsskivan placeras innanför vindrutan, om möjligt på höger sida (räknat från utsidan, vänster från insidan), och skall vara lätt avläsbar utifrån. Endast en parkeringsskiva får användas vid uppställningstillfälle. Om man har parkerat med biljett ska P-skivan ändå ställas in rätt eller döljas.

Hur fungerar p bricka?

En p-skiva ser ut ungefär som en klocka men med endast en timvisare. Vid pilen anger du ankomsttiden, avrundat till närmast följande hel- eller halvtimme. Kommer du före den tidsbegränsningen som anges på P-skylten ställer du skivan på det klockslag när begränsningen börjar gälla.

Hur fungerar en elektronisk p-skiva?

I p-dosan finns en klocka och en flervägs accelerometer som känner av bilens rörelser. När bilen stannar, aktiveras dosans display, och där fryses klockslaget när du kom till p-platsen. Innan man kan glömma den automatiska p-skivan helt, måste man ställa in rätt datum och tid.

Kan man göra en egen p-skiva?

Till att börja med kan sägas att det i och för sig är fullt godtagbart att använda en egenhändigt skriven lapp istället för en p-skiva, på en plats där p-skiva krävs som villkor för uppställning. Det framgår av rättsfallet RH 2018:3.

Är automatisk p-skiva laglig?

Ja, det är riktigt. Skivan får ställas fram till närmast följande hel- eller halvtimme. Parkerar du kl 14.15 ska skivan också ställa in sig på 14.30.

Hur använder man Auto Park time?

Så fungerar den Autoparktime är försedd med en 2-axlig accelerometer som känner av bilens rörelser. När du stått stilla ca 20 sek visar den hur mycket klockan är. När du stått ytterligare 20 sek visar den närmast kommande hel- eller halvtimme (enligt gällande svenska bestämmelser).

Måste man använda p-skiva?

Det finns ofta tilläggstavlor som anger villkor för parkeringen, t. ex att man måste använda sig utav en p-skiva. Finns inte denna tilläggsinformation ska man inte behöva ha en p-skiva. Det du har att göra nu är att vända dig till parkeringsbolaget och överklaga boten.

Hur gör man utan p-skiva?

Om du inte har någon P-skiva räcker det med en handskriven lapp där du anger tid enligt regelverket. Du kan också använda P-skiva från någon annan ort. Motorcykel och EU-moped behöver av praktiska skäl inte använda p-skiva.

Share this post